Skip to content

Concerte in Bucuresti: Mariza, Palaye Royale si Avishai Cohen sunt asteptati pe scenele din capitala in aceasta saptamana

Prima saptamana de primavara aduce publicului din Bucuresti trei concerte noi, din stiluri diferite, care aduc bucurie in egala masura: muzica fado, jazz si rock.

In aceasta seara, la Sala Rapsodia, Avishai Cohen sustine un concert alaturi de Yonathan Avishai – pian, iar in deschidere vor canta Mike Alex Trio.

Cohen este un muzician de jazz multicultural, printre ale carui influente se numara cea a legendarului Miles Davis. Cohen a devenit recunoscut la nivel mondial ca un muzician cu un sunet individual si un spirit iscoditor, un tot mai creativ interpret-compozitor, deschis la mai multe genuri jazzistice precum si un activ sef de formatie sau sideman.

In perioada de lockdown, Cohen s-a concentrat pe minuscule fragmente de melodie, care au format reperele acestei suite improvizate in noua parti, ce avea sa devina „Naked Truth”, o miniatura de numai 40 de minute a unui album inregistrat la Studioul La Buissonee in Pernes-les-Fontaines, in septembrie 2021, si produs de Manfred Eicher. 

Accesul in sala se face incepand cu ora 19:30, filmatul este interzis pe toata durata concertului, iar biletele sunt inca disponibile, aici.

Pe 8 martie, Sala Palatului va rasuna de muzica fado, in interpretarea extraordinarei Mariza.

Diva muzicii fado va canta din nou pentru fanii sai din Romania intr-un spectacol special de Ziua Internationala a Femeii, la Sala Palatului din Capitala. Concertul face parte din cadrul turneului mondial care marcheaza aniversarea a 20 de ani de cariera.

MARIZA s-a transformat dintr-un fenomen local, cunoscut doar unui mic cerc de admiratori din Lisabona, intr-una dintre cele mai apreciate si vandute vedete ale circuitului muzical international, fiind supranumita „Zeita muzicii fado”. Mai sunt cateva bilete disponibile, aici.

Pentru prima data in Romania, trupa canadiano-americana Palaye Royale va canta la Arenele Romane din Bucuresti, tot pe 8 martie.

Palaye Royale s-a format in Las Vegas, in 2008, fiind compusa din fratii Remington Leith, Sebastian Danzig si Emerson Barrett. Pana in prezent, trupa are la activ patru albume de studio: „Boom Boom Room (Side A) – 2016, „Boom Boom Room (Side B)” – 2018, „The Bastards” – 2020 și „Fever Dream” – 2022. Biletele sunt disponibile aici.

Citește în continuare