Skip to content

10 idei de destinatii de vara. Daca va planificati din timp vara lui 2023, veti gasi oferte speciale de la destinatii pe malul Mediteranei la orase din nordul Europei

E momentul tau pentru o pauza de bine. Lumea e mai frumoasa cand ai grija cu ce-ti hranesti trupul si mintea, ce informatii te inconjoara, cum iti cladesti increderea de sine, ce alegi sa citesti si ce produse cosmetice alegi sa-ti reprezinte dorintele de frumusete si sa te ajute sa ti le indeplinesti.

Lumea se vede mai frumoasa cu Maybelline.

E momentul sa visezi la vacanta perfecta de anul acesta.

Chiar daca abia s-a incheiat iarna si v-ati intors recent de la schi, iar vara lui 2023 pare un concept indepartat, avand cel putin trei luni de organizare, nu este niciodata prea devreme sa gasiti destinatia perfecta. 

Urban.ro va propune cateva dintre locurile cele mai ofertante pentru vara lui 2023 in Europa, dintr-o lista curatoriata de publicatia Town&Country Magazine.

Grecia, o destinatie din ce in ce mai frecventata de romani, are in aceasta vara si mai multe oferte de tip charter care duc turistii in insulele grecesti. Corfu, Creta, Mykonos, Chania, Rhodos, Kefalonia si Kos sunt doar cateva dintre destinatiile unde puteti ajunge direct cu avionul din Romania. Aveti oricand si optiunea de calatorie cu masina si feribotul, daca va incanta alte zone sau insule mai mici.

Insula Mallorca din Spania este acel loc unde pitorescul casutelor din piatra, inconjurate de livezi de maslini, se imbina cu albastrul infinit al Mediteranei. 

Considerata bijuteria coroanei insulelor Baleare ale Spaniei, Mallorca ofera sate pitoresti de descoperit, de la Valldemossa, unde celebrul compozitor Frédéric Chopin si-a gasit refugiul, pana la artisticul sat Deià, care i-a fost casa autorului britanic Robert Graves in Primul Razboi Mondial, dar si locatii premium, gandite special sub forma de resorturi pentru turistii care vor o vacanta de tip all inclusive.  

Pe lista de propuneri pentru vara lui 2023 este si Italia, cu destinatiile Ischia, pentru pasionatii de mare si albastru infinit, Sicilia, pentru combinatia inedita de mare si gastronomie, si Umbria, pentru pasionatii de vin si nu numai. 

Ischia este una dintre destinatiile preferate ale romancierilor, unde Truman Capote sau talentatul Mr. Ripley si-au petrecut verile. Recent, zona a devenit si un punct de interes pentru pasionatii de wellness si spa. 

Sicilia este o combinatie de povesti mitologice, situri UNESCO, si gastronomie, un loc unde se gaseste ceva de explorat pentru orice tip de turist, de la observatie a vietii de zi cu zi a italienilor la cautari arheologice. 

Umbria este o regiune situata langa Toscana, chiar in inima Italiei, cu orase medievale fermecatoare si foarte multa verdeata, unde puteti inchiria vile private cu gradini impresionante, ca sa va puteti bucura de imprejurimi. Situri UNESCO si podgoriile Toscanei sunt foarte aproape, iar satele pitoresti sunt mici comori de explorat.

Croatia este inca o tara care devine din ce in ce mai preferata si de romani, ofertele pentru Dubrovnik, Hvar si Split fiind disponibile cu diferite tipuri de sejururi chiar din tara noastra. 

Una dintre destinatiile mai putin cunoscute din Croatia este peninsula Istria, situata in partea de nord-vest a tarii, adesea numita Toscana croata pentru amestecul sau de ruine antice, sate pe litoral si vinuri. 

Parisul este intotdeauna o idee buna, dupa cum spunea Audrey Hepburn, iar daca l-ati vizitat deja, Valea Loarei este o alta sugestie de luat in calcul pentru o vacanta de vara. 

La mai putin de 3 ore de Paris, Valea Loarei are peste 300 de castele istorice construite inca din secolul al IX-lea pentru burghezii francezi si nu numai. Majoritatea dintre aceste castele se poate vizita, iar unele dintre ele ofera si cazare. 

Pe lista de destinatii de vara este si Copenhaga, capitala Danemarcei, unde conceptul de hygge este comun tuturor locurilor de vizitat.

Cu strazi pietruite, cafenele elegante, arhitectura veche de secole, Copenhaga este adesea numit unul dintre cele mai fericite locuri din lume. Vara, va puteti bucura de oras pe bicicleta, aveti inclusiv zona de plaja langa port, puteti lua masa in aer liber la restaurante fabuloase sau puteti vizita imprejurimile. 

Lumea se vede mai frumoasa cu Maybelline si totul e mai frumos atunci cand ai grija cu ce-ti hranesti trupul si mintea, ce informatii te inconjoara, cum iti cladesti increderea de sine, ce alegi sa citesti si ce produse cosmetice alegi sa-ti reprezinte dorintele de frumusete si sa te ajute sa ti le indeplinesti.

New York e o stare de spirit, traita la superlativ. Maybelline isi gaseste inspiratia in pulsul metropolei, încurajandu-ne să exploram si sa ne afirmam creativitatea, pentru ca „if it last it NY it lasts anywhere”…

Uplift yourself si descopera produsele cu formule avansate si texturi revolutionare care iti transmit energia vibranta a New Yorkului si curajul de a fi tu insuti.

Citește în continuare