Skip to content

Editura NEMIRA publica BANCUTA, prima carte pentru copii scrisa de Meghan, Ducesa de Sussex. O carte despre legatura speciala dintre tata si fiu, vazuta prin ochii unei mame

Meghan, Ducesa de Sussex, a scris prima ei carte pentru copii, Bancuta, despre legatura speciala dintre tata si fiu, din perspectiva mamei. Inspirat de sotul si copilul ei, debutul in povesti pentru copii al Ducesei de Sussex suprinde relatia profunda dintre tati si fii, reamintindu-ne numeroasele moduri in care apare si se exprima iubirea intr-o familie moderna.

Bancuta este ilustrata de talentatul artist Christian Robinson, castigator al premiului Caldcott.  Plina de caldura si compasiune, Bancuta le ofera cititorilor o perspectiva asupra clipelor memorabile petrecute de tati cu fiii lor – clipe de liniste si reflectie, incredere si descoperire, invatare si bucurie.

Christian Robinson a ilustrat cartea in stilul sau inconfundabil, lucrand in acuarela pentru prima oara. Ilustratiile sale confera cartii exuberanta si delicatete, reflectand frumusetea iubirii unui tata pentru copilul lui, prin ochii unei mame.

Bancuta  a inceput sub forma unui poem pe care l-am scris pentru sotul meu de Ziua Tatalui, la o luna dupa nasterea lui Archie”, spune Meghan, Ducesa de Sussex, intr-un comunicat trimit de editura. „Acel poem s-a transformat in cartea de fata. Christian a ilustrat cartea cu acuarele frumoase si delicate, care surprind caldura, bucuria si satisfactia oferite de relatia tatilor cu fiii lor; aceste ilustratii au fost foarte importante pentru mine, asa ca am colaborat indeaproape cu Christian pentru a descrie aceasta legatura speciala intr-un mod cat mai general. Sper ca Bancuta sa fie pe placul cat mai multor familii, oricare le-ar fi componenta, si sa le impresioneze asa cum m-a impresionat pe mine.” 

„Cartea emotionanta a lui Meghan exploreaza cu multa sensibilitate relatia dintre tati si fii, intr-un fel care ii va misca cu siguranta pe toti parintii si pe cei care au grija de copii. Cuvintele ei prind viata prin intermediul ilustratiilor realizate cu talent de Christian Robinson, un artist care reuseste sa surprinda bucuria si iubirea intr-un mod unic. Bancuta este o carte minunata si atemporala – cu siguranta o vor citi multe generatii de acum incolo.”, spune Ana Lotts-Nicolau, CEO editura Nemira.

Editura Nemira este casa romaneasca a unora dintre cei mai indrazneti si populari autori din toata lumea inca de la lansarea ei in 1991. Promovam povesti puternice si curajoase si incurajam deopotriva generatiile noi si promitatoare de scriitori romani si internationali. Credem cu tarie in placerea lecturii si in puterea educatiei si a literaturii de a salva vieti.

Parte a grupului editorial Nemira, Nemi este imprintul sub umbrela caruia se regasesc cartile destinate copiilor. Selectia are, pe de o parte rolul de a trezi dragostea pentru literatura in copiii de toate varstele, iar pe de alta parte isi propune sa educe, textual si vizual, prin carti care aduc in prim-plan atat povesti cuceritoare, cat si ilustratori de prim rang.

Bancuta va aparea pe 24 martie la Editura Nemira , are 40 de pagini ilustrate, in format hardcover, va costa 49,99 ron si este disponibila pentru precomanda pe nemira.ro

Citește în continuare