Skip to content

Line-up complet pentru Electric Castle 2023: Macklemore si Jamie xx se alatura lui Iggy Pop, The Chemical Brothers si George Ezra. Festivalul se desfasoara intre 19 si 23 iulie, pe domeniul Banffy

Organizatorii Electric Castle anunta headlinerii editiei 2023: Macklemore, The Chemical Brothers, Iggy Pop, George Ezra, Pendulum, Jamie xx si Peggy Gou, plus alti peste 300 de artisti in program,

Un rapper underground in spirit, dar superstar international conform palmaresului de vanzari  si premii (nu mai putin de 4 premii Grammy pentru albumul de debut), Macklemore este primul artist rap care ajunge headliner la o editie Electric Castle.

 Macklemore a reusit sa ramana memorabil de la „Thrift Shop”, single de debut si primul No. 1 in US, si sa revina mereu in clasamente cu noi hit-uri ca „Heroes” sau „Same Love”. La primul sau concert in Romania, rapperul vine cu un album proaspat lansat si cu un show care sa compenseze absenta de pe scene din ultimii ani.

Jamie xx se alatura The Chemical Brothers si Peggy Gou in categoria headliners EC din muzica electronica.

Artistul din spatele fenomenului The xx s-a concentrat in ultimii ani pe cariera solo si este recunoscut ca un expert in improvizatii live savurate in cele mai mari festivaluri din lume.

Punk cu Iggy Pop, post-rock cu Sigur Ros, folk pop cu George Ezra si trip-hop cu Morcheeba. Muzica live suna perfect pe Main Stage la Electric Castle odata cu confirmarea uneia dintre cele mai bune trupe trip-hop din toate timpurile. Dupa 10 ani, Morcheeba revine la castel, la fel de relevanta si de carismatica, cu un setlist ce include hit-uri precum „The Sea” sau „Part of the process” dar si materiale de pe Blackest Blue, albumul lansat anul trecut.

Dupa zeci de piese inregistrate, 4 filme pentru care semneaza coloana sonora, mai multe separari si impacari, Orbital revin in turneu, spre entuziasmul fanilor stilului electro.

In lista momentelor de neratat, deschisa de Rezz, Romy si Noga Erez, se adauga si James Lavelle, fondatorul trupei UNKLE cu care a fost deja prezent in festival, Huey Morgan, fostul membru al trupei Fun Loving Criminals, care in ultimii ani s-a remarcat ca un DJ important la BBC Radio, duo-ul berlinez Booka Shade si canadianul Tiga. Pentru cei care vor sa exploreze o zona muzicala speciala, Boy Harsher, trupa americana de darkwave, inspirata din filmele lui David Lynch, impreuna cu Emma Ruth Rundle, una dintre cele mai talentate cantautoare din underground-ul american, pot fi revelatiile EC9.

Se anunta o editie foarte interesanta si pentru fanii rap si trap. Confirmarea lui Yung Lean  in line-up este completata de cei mai buni artisti romani din aceste zone muzicale, Ian,  Oscar, Satra BENZ, Specii si Bitza, Nane, Rava, MARKO GLASS X BVCOVIA, Lil Cagula si Macanache.

Pana in 12 aprilie, abonamentele Electric Castle raman la pretul special de 139 de Euro + taxe, cu optiune de achizitie in rate.

 Tot la pret special sunt disponibile, de astazi, si bilete pentru o zi, la 55 de Euro + taxe. De la cortul clasic la car camping, hygge sau pre-pitched tents, locurile de cazare in EC Village sunt in curs de epuizare, aviz celor ce-si doresc sa ramana in aria festivalului pentru toata perioada acestuia.

Toate detaliile despre cei peste 300 de artisti ce vor fi prezenti, intre 19 si 23 iulie, pe domeniul Banffy, pot fi gasite pe electriccastle.ro

Citește în continuare