Skip to content

(galerie foto) Posterele si trailerul filmului „Barbie” dezvaluie 11 actrite care o joaca pe Barbie si 5 actori care il joaca pe Ken. Margot Robbie, Ryan Gosling, Helen Mirren, Dua Lipa si Will Ferrell sunt printre cei 24 de actori cu roluri principale.

Warner Bros. a dezvaluit prima serie de postere care promoveaza mult-asteptatul lungmetraj „Barbie” cu Margot Robbie si Ryan Gosling in rolurile principale, regizat de Greta Gerwig.

Atat noul trailer lansat ─ pe care il puteti urmari mai jos ─ dar si cele 24 de postere – cate unul pentru fiecare personaj important din poveste – dezvaluie ca exista de fapt 11 actrite care o joaca pe Barbie si 5 actori care il joaca pe Ken.

Cu o strategie de marketing desteapta, distributia extrem de diversa a actorilor – diferite rase, de pe diferite continente, reprezentanti pentru anumite comunitati – pune in evidenta ideea ca oricine poate fi Barbie si oricine se poate regasi in povestea ilustrata in film. Distributia a 11 Barbie diferite arata si cat de departe sunt dispusi sa mearga producatori pentru a crea un material surprinzator in legatura cu o povestea arhicunoscuta.

Realizate sub forma unor reclame la papusi Barbie, afisele pun in evidenta fiecare actrita care o joaca pe Barbie dar si intentia companiei de jucarii Mattel de a adapta celebrul personaj la contextul social actual. 

Pe langa Barbie clasica, jucata de Margot Robbie, fiecare dintre celelalte personaje are cate o ocupatie si subliniaza ideea ca papusa Barbie poate fi reprezentativa pentru orice femeie inteligenta si muncitoare. Astfel, in celelalte versiuni ale lui Barbie apar Issa Rae (Barbie presedinte), Kate McKinnon (Barbie gimnasta), Nicola Coughlan (Barbie diplomat), Alexandra Shipp (scriitoarea Barbie), Ritu Arya (jurnalista Barbie), Hari Nef (Barbie doctorita), Emma Mackey (fiziciana Barbie), Dua Lipa (sirena Barbie), Ana Cruz Kayne (judecatoarea Barbie) si Sharon Rooney (avocata Barbie).

In ceea ce il priveste pe Ken, pe langa Ryan Gosling in rolul clasic al lui Ken mai joaca Ncuti Gatwa, Simu Liu, Kingsley Ben-Adir si Scott Evans (fratele actorului Chris Evans). Spre deosebire de Barbie, Ken este introdus in postere ca fiind „un alt Ken”, „Ken din nou” sau „si el este tot Ken”, subliniind tonul feminist pe care il va avea filmul.

Lista de afise prezinta si personajele umane. Dupa cum a lasat sa se inteleaga si trailerul, Barbie va fi o poveste centrata atat in jurul celebrei papusi, dar si despre crearea ei si toate deciziile de afaceri si creative din spatele ei. In distributia oamenilor din film ii avem pe Will Ferrell, America Ferrera, Ariana Greenblatt, Helen Mirren (in rolul naratorului), Connor Swindells si Jamie Demetriou. 

Data fiind echipa care a lucrat la filmul Barbie, Greta Gerwin si sotul ei, Noah Baumbach, ambii multi premiati cu Oscar dar si in festivaluri europene pentru filme foarte inteligente si cu mesaje subtile, se stie ca va fi o satira la adresa influentei pe care papusa Barbie si accesoriile ei, inclusiv Ken, le-au avut asupra multor generatii.

Producatorul Matel al papusii lansate in 1959 a recunoscut indirect prin noile colectii de papusi, mai intelectuale, ca multa vreme a transmis mesaje despre femeia ideala la care sa aspire fetitele drept un obiect sexual,  cu o silueta care sfida legile anatomiei.

De data acesta, filmul Barbie pare ca face parte dintr-o campanie de rebranding a companiei, o campanie in care ironizeaza toate mesajele gresite pe care le-a transmis de-a lungul anilor.

Will Ferrell, care joaca rolul unui director executiv al Mattel, a numit filmul „exemplul suprem de arta inalta si arta joasa” si „un comentariu uimitor despre patriarhat si femeile din societate”. Mai jos puteti urmari trailerul.

„Barbie” va intra in cinematografele romanesti incepand cu 21 iulie 2023.

Lungmetrajul a intrat in fata de preproductie initial in 2015 si a schimbat mai multe echipe de scenaristi pana la aceasta varianta care a fost filmata, printre optiuni s-au aflat Diablo Cody si Amy Schumer (care voia sa o si interpreteze pe Barbie).

Apoi s-a dorit ca rolul papusii sa fie interpretat de Anne Hathaway, inainte de a ajunge in cele din urma la Robbie, care i-a cerut lui Gerwig sa se implice.

Filmul va fi urmat de o alta adaptare Mattel, o adaptare a lui Polly Pocket scrisa si regizata de Lena Dunham si avand-o in rolul principal pe Lily Collins.

 Dunham a confirmat in octombrie ca inca lucreaza la scenariu. Alte filme Mattel in curs de dezvoltare sunt Masters of the Universe si Hot Wheels.

Citește în continuare