Skip to content

Warner Bros. planuieste sapte sezoane ale unui serial bazat pe cartile Harry Potter. Vor fi difuzate pe HBO Max iar autoarea JK Rowling ar putea crea noi personaje in cadrul universului arhicunoscut.

Studiourile Warner Bros. lucreaza zilele acestea la un acord pentru un prim serial TV bazat pe universul Harry Potter.

Proiectul a fost anuntat in urma cu doi ani dar, potrivit Bloomberg, zilele acestea se finalizeaza detaliile legate de modul in care ar putea fi abordat firul narativ pentru a oferi un punct de vedere diferit fata de filmele Harry Potter, care constituie una dintre cele mai de succes francize cinematografice din istorie.

Fiecare sezon al serialului se va baza pe una dintre cele sapte carti ale lui JK Rowling, ceea ce sugereaza ca vor urma ani in sir de noi ecranizari ale lui Potter si prietenilor sai.

Serialul face parte din noua strategie care ar urma sa fie anuntata saptamana viitoare de Warner Bros., compania mama a HBO. Recent, David Zaslav, director executiv Warner Bros, si Casey Blosy, seful HBO, au depus eforturi pentru a o convinge pe Rowling sa produca noul serial, dar intelegerea nu a fost finalizata.

Planul este ca serialul sa aprofundeze lumea cartilor lui Rowling, multe dintre ele avand mai mult de 500 de pagini si zeci de fire narative si personaje care nu au fost ecranizate pana acum.

Intre 2001 si 2011 Warner Bros. a transformat fiecare dintre cele sapte carti in cate un film de succes, culminand cu un lungmetraj in doua parti bazat pe ultimul roman al lui Rowling – „Hary Potter and The Deathly Hallows”.

Anterior, Rowling a aprobat lansarea unui spectacol de teatru – Harry Potter and The Cursed Child – si a unui parc de distractii inspirate de universul Potter, noul proiect ar putea fi prima ei incursiune in televiziune.

In presa americana se speculeaza ca Rowling ar putea fi incurajata sa scrie noi fire narative si sa adauge noi personaje pentru a oferi un element puternic de noutate serialului. Potrivit jurnalistilor de la Bloomberg, autoarea va fi implicata in serial pentru a se asigura ca ramane loial materialului ei original, dar nu va fi nici showrunner si nici creator al seriei, cel mai probabil va fi parte din echipa de producatori.

Este o sansa pentru Rowling de a se vorbi despre ea intr-un mod neutru sau pozitiv dupa aproape doi ani in care a fost constant in mijlocul unor scandaluri. Autoarea se afla de cativa ani in conflict cu comunitatea transsexuala si militeaza impotriva drepturilor pe care guvernul britanic vrea sa le ofere acesteia.

Cartile Harry Potter spun povestea unui tanar vrajitor ai carui parinti au fost ucisi cand era copil si care este crescut apoi de matusa si unchiul sau, care nu au puteri magice si se declara impotriva magiei. El descopera ca este un vrajitor si este invitat sa urmeze cursurile Hogwarts, cea mai importanta scoala de vrajitori din lume.

Brandul Harry Potter a generat o serie de produse derivate de succesul cartilor si al filmelor, recent a aparut mult-asteptatul joc Hogwarts Legacy care a demonstrat ca baza de fani a francizei — care a crescut cu Harry Potter ca un personaj magic care le-a marcat copilaria — este in continuare uriasa si interesata in noi materiale inspirate de universul creat de Rowling.

Dar cartile in sine si cele sapte filme au avut cel mai mare impact.  Potrivit editurii americane Scholastic Corp., seria de romane Harry Potter s-a vandut in peste 600 de milioane de exemplare in 85 de limbi de-a lungul a 25 de ani, devenind cea mai bine vanduta serie din toate timpurile. Iar cele opt filme bazate pe aceasta serie au generat vanzari de bilete la nivel mondial de peste 7,7 miliarde de dolari.

In ultimii doi ani au existat o serie de lansari speciale pentru a reaminti publicului de magia universului Harry Potter, le puteti descoperi mai jos.

Citește în continuare