Skip to content

Acum pe voxa.ro, “Epoca Viciului” de Deepti Kapoor, cartea pentru care s-au cumparat drepturile de ecranizare la doar cateva zile de la lansare. “Epoca Viciului” apare in toate topurile acestui an la cea mai buna carte.

“Epoca Viciului” de Deepti Kapoor apare in topurile celor mai bune carti ale acestui an de la toate marile publicatii de profil.

Acum cartea poate fi gasita via Voxa.ro atat in versiune audiobook in limba romana, cat si in ebook. Cartea a aparut la editura Litera, tradusa in conditii exceptionale la doar cateva saptamani de la lansarea mondiala care a impresionat lumea literara si chiar studiourile de film, fiind deja achizitionate drepturile pentru televiziune.

Epca Viciului este un roman politist anuntat ca prima parte dintr-o trilogie, care are loc in principal in Delhi si incepe cu un accident de masina fatal, la o ora la care majoritatea oamenilor dorm.

Printre morti se afla o tanara femeie insarcinata si sotul ei, alaturi de alti cativa imigranti, nou-veniti in Delhi in cautare de munca. Mercedesul responsabil de accident este inregistrat pe numele unui om de afaceri bogat, iar la volan se afla soferul sau, Ajay. Romanul este povestit in principal din perspectiva lui Ajay, a sefului sau, Sunny Wadia, si a unui reporter de investigatii pe nume Neda Kapur (o trimitere la numele scriitoarei, care la baza e jurnalista).

Naratiunea lui Kapoor este intarita de detaliile aparent marunte care ofera straturi suplimentare romanului. Sunny e construit treptat ca un gangster cu mult glamour si influenta intr-o Indie corupta, iar scrierea aminteste de F. Scott Fitzgerald intr-o versiune de Gatsby Indian. Sunny, „acest tanar zeu misterios din Delhi”, care e vedeta la petrecerile somptuoase cu celebritati, politicieni, modele si acoliti care barfesc despre trecutul, banii si afacerile sale.

Povestile politiste au rareori finaluri fericite, iar “Epoca Viciului” nu va face exceptie. Cum prima parte din trilogie are aproape 16 ore in versiunea audio, 656 de pagini in ebook cu multe povesti paralele si parfum dantelat de Asia, este greu de prezis incotro se vor indrepta povestile in urmatoarele  doua carti din trilogie.

Deepti Kapoor s-a nascut in nordul Indiei si a lucrat timp de mai multi ani ca jurnalist in Delhi, o experienta care influenteaza in mod clar acest thriller luxuriant.

 Dupa ce a observat intriga cu rasturnari dure de situatii a lui Kapoor, personajele captivante si dialogul electric, studiourile FX au cumparat drepturile pentru a transforma „Epoca viciilor” intr- un serial, in timp ce au fost deja vandute in 20 de tari drepturile pentru a fi  tradusa cartea.

Puteti asculta cartea aici, daca aveti abonament Voxa.

Descarcă aplicatia si poti asculta cartea gratuit in prima saptamana pe Voxa. Abonamentul va permite acces si la versiunea e-book a acestui titlu dar si la 68 000 de titluri ale celor mai importante carti traduse in Romania in ultimii ani.

Citește în continuare