Skip to content

Alain Delon se confeseaza intr-o noua biografie, Amours et Mémoires. Cartea, publicata la editura La Martinière, e scrisa de Denitza Bantcheva si moldoveanca Liliana Rosca

Alain Delon a declarat in prefata acestei biografii ca a vrut sa fie „cel mai bun, cel mai frumos, cel mai puternic” pentru femeile din viata sa, in prefata unei carti care ii va fi dedicata si care va fi publicata pe 5 mai la editura La Martinière..

Cartea Alain Delon, Amours et Mémoires, care este amplu ilustrata cu fotografii, dintre care unele inedite, trece in revista copilaria si cariera actorului, film cu film. „Iubirea m-a condus intotdeauna sa ma depasesc”, marturiseste Delon in aceasta carte scrisa de Denitza Bantcheva (autoarea unei lucrari de referinta despre Jean-Pierre Melville) si de Liliana Rosca, colaboratoarea actorului, care a adunat marturii inedite, scrie Le Figaro.

„Nu am visat niciodata sa fiu actor. Am intrat in aceasta profesie si am continuat sa joc de femei si pentru femei”, a declarat Delon, in varsta de 87 de ani, mentionandu-le in amintirile sale pe actritele Brigitte Auber, Michèle Cordoue, Romy Schneider, Nathalie Delon si Mireille Darc, precum si pe mama ultimilor sai doi copii, Rosalie van Breemen. „Daca exista un lucru de care sunt mandru, acesta este cariera mea”, care „nu ar fi existat fara intalnirile cu marii cineasti care m-au modelat”, a mai spus cel care a lucrat in filme regizate de René Clément, Luchino Visconti, Jean-Pierre Melville si Joseph Losey.

Jean-François Delon, fratele actorului si asistent de regie la Borsalino si La Veuve Couderc, povesteste despre copilaria lor si impartaseste amintiri de la filmari.

Costa-Gravas, pentru care Delon este „pisica salbatica a cinematografiei franceze, de neinlocuit si inimitabila”, Sophia Loren, Claudia Cardinale, Jane Birkin si Nathalie Baye depun, de asemenea, marturie.

Alain Delon, ale carui opinii personale au fost controversate, dedica aceasta carte „tinerilor si cinefililor din viitor”. El dezvaluie, de asemenea, o scrisoare postuma adresata lui Romy Schneider.

De asemenea, el precizeaza ca „nu s-a intamplat niciodata nimic, oricat de surprinzator ar parea”, intre el si Brigitte Bardot. „Timp de 65 de ani, am avut cele mai bune relatii de prietenie din toate timpurile”, ne-a marturisit el. Intr-o marturie scrisa de mana, Bardot a spus despre el ca era „un barbat dominant, care isi ascunde vulnerabilitatea refugiindu-se in singuratate”.

Daca va trebui sa mor maine”, conchide actorul, „sa dea Dumnezeu sa fie din dragoste. Sa dea Dumnezeu sa fie din dragoste si, parafrazandu-l pe Musset, as vrea sa se spuna despre mine: „A suferit adesea, a gresit uneori, dar a iubit. El este cel care a trait si nu o fiinta fictiva creata de orgoliul si plictiseala lui”.

Liliana Rosca este o jurnalista care a prezentat cativa ani stirile la Chisinau. S-a stabilit la Paris unde isi desfasoara activitatea in zona publicistica. Pentru cartea lui Delon, Liliana Rosca a intervievat prieteni ai actorului si a cautat fotografii in arhivele personale ale acestora.

Citește în continuare

Baga Chipz, primul drag queen de la RuPaul’s Drag Race care viziteaza Romania, va sustine un show pe 22 aprilie la Bucuresti. Showurile de travesti exista de mai bine de 100 de ani, conceptul exista din vremea lui Shakespeare cand barbatii jucau inclusiv rolurile de femei in teatru.

Emisiunea RuPaul’s Drag Race este de aproape doua decenii unul dintre cele mai mari fenomene culturale din lume, reusind sa transforme arta travestiului intr-o competitie care stabileste constant noi tendinte…

Citeste mai mult