Skip to content

(video) Primul trailer „Napoleon” cu Joaquin Phoenix in rolul principal. Ridley Scott, care are 85 de ani si a mai regizat filme istorice -„Gladiator”, „The Last Duel”, spune ca va fi cea mai grandioasa productie a sa.

UPDATE: A aparut primul trailer pentru „Napoleon”, filmul epic istoric de mare anvergura al lui Ridley Scott despre liderul militar francez.

Filmul este un amestec de lumi noi si vechi, si nu doar in ceea ce priveste subiectul sau. Acesta este produs de Apple Original Films, unul dintre noii jucatori din domeniul tehnologiei care a intrat in industria cinematografica, si este distribuit in cinematografe de Sony, un studio traditional care si-a folosit prezentarea pentru a vorbi despre film.

Joaquin Phoenix joaca rolul lui Napoleon Bonaparte, stralucitul strateg militar care a cucerit o mare parte din Europa doar pentru a-si vedea imperiul prabusindu-se. Dar filmul nu se rezuma doar la bataliile care au determinat cursul istoriei. El va oferi si o privire mai personala asupra comandantului vizionar, disecand relatia volatila cu sotia sa, Josephine, interpretata de Vanessa Kirby.

Partea care vorbeste despre casatoria zbuciumata dintre cei doi  nu a fost facuta inca publica in imaginile prezentate la CinemaCon. Participantilor li s-a aratat un fragment prin care  producatorii au vrut sa arate efortul logistic al filmului si desfasurarea impresionanta de forte, fragment care se concentreaza pe un conflict in iarna, zapada si frig intre francezi si o armata adversa (probabil cazacii?), care sunt atrasi intr-o capcana cu consecinte sangeroase.

„Lasa-i sa creada ca au un teren mai inalt”, le spune Napoleon trupelor sale. Calvarii ataca, tunurile trag, iar inamicii ghinionisti ai lui Napoleon sunt pacaliti sa se retraga pe gheata abrupta, iar in cadru apar mii de figuranti.

Filmul ar putea fi un jucator important in sezonul premiilor de anul viitor.

Mai jos primul trailer al filmului facut public.

Kirby a fost nominalizata la Oscar pentru „Pieces of a Woman”, in timp ce Phoenix a castigat premiul pentru cel mai bun actor pentru „Joker”. In plus, Ridley Scott (85 ani), o legenda a cinematografiei mondiale, stie cum sa se descurce cu o epopee istorica, dupa ce a regizat filme precum „Gladiator”, „The Last Duel” si „Exodus: Gods and Kings”.

„Napoleon” va avea premiera in cinematografe exclusiv pe 22 noiembrie, inainte de a fi difuzat la nivel mondial pe Apple TV+ la o data care nu a fost anuntata inca.

Citește în continuare