Skip to content

Cum iti folosesti eficient bugetul de vacanta cu o asigurare de calatorie. Un expert Raiffeisen Bank Romania ne raspunde personalizat la intrebari

Avand in vedere ca tot mai multi dintre noi alegem calatoriile in afara tarii pentru vacante, sunt destule situatii in care planurile noastre de vacanta se pot schimba de la o zi la alta din motive neprevazute desi calatoria a fost deja achitata si bagajele facute sau pot fi afectate chiar in timpul calatoriei.

Vacantele post pandemie ne-au invatat cat de importante sunt asigurarile pentru calatorie, iar astazi stim ca o excursie poate fi intrerupta nu doar din probleme personale medicale sau familiale, ci si din motive care tin de situatii neasteptate in tarile in care vrem sa ne facem vacanta. S-ar putea sa fiti gata sa va rezervati urmatoarea vacanta, dar este inteligent sa luati in considerare cumpararea unei polite de asigurare de calatorie cuprinzatoare, care va va proteja de pierderile financiare pe care le puteti suferi din cauza unor probleme neasteptate atat inainte de calatorie, cat si in timpul acesteia.

Desi am invatat ca intarzierile avioanelor care duc la intreruperea vacantelor noastre pot fi compensate daca facem o plangere standard la linia aeriana, asigurarea de calatorie este adesea o resursa valoroasa trecuta cu vederea pana cand se intampla neprevazutul care ne poate afecta bugetul, vacanta si amintirile.

O asigurare este conceputa pentru a oferi calatorilor confort si protectie financiara impotriva riscurilor de calatorie si, in ciuda prejudecatilor majoritatii, ea poate fi aleasa astfel incat  sa adauge un nivel suplimentar de securitate, cu costuri reduse.

Sunt mai multe aspecte pe care trebuie sa le luam in calcul cand ne facem o asigurare de calatorie – care e bine sa fie facuta atunci cand am facut si rezervarile pentru vacanta – asa ca am beneficiat de Banking 1:1 personal si interactiv, in care un expert financiar Raiffeisen Bank raspunde prompt oricarei intrebari. Am vrut sa aflam care sunt cele mai importante aspecte de urmarit la o asigurare de vacanta de la Andra Ion, Director – Planificare Financiara Personala, Raiffeisen Bank Romania.

Si tu poti intreba un expert Raiffeisen, gratuit, intr-un dialog personalizat, despre chestiunile financiare care te intereseaza pentru ca “Poti face mai multe cu banii tai daca ai un plan financiar construit cu si pentru tine”. Despre aceasta initiativa a Raiffeisen Bank Romania poti citi mai multe aici.

Ce asigurari poti face? (de ex. asigurare pentru sporturi extreme; asigurare pentru bagaje)

Asigurarile sunt esentiale pentru o vacanta lipsita de griji! Exploreaza lumea in siguranta, atat tu cat si membrii familiei tale, printr-un pachet complet de asigurari de calatorie, care acopera servicii medicale si asistenta completa in strainatate, asigurare pentru bagaje, intarzierea zborului si asistenta rutiera inclusa.

De unde stiu ca suma acoperita de asigurare este cea corecta? O face banca mea sau trebuie sa o fac eu cu organizatorul de travel?

Solicita partenerului tau de banking pachetul de asigurari de calatorie care se potriveste cel mai bine planurilor tale. Unele carduri de credit beneficiaza deja de asigurare de calatorie gratuita. Iar daca nu esti deja acoperit, nu-ti face griji, la Raiffeisen Bank poti incheia rapid si usor o asigurare de calatorie direct pe website sau prin orice agentie Raiffeisen Bank.  Asadar, alege cu incredere si bucura-te de aventurile tale fara griji!

Daca face banca recomandarile pentru asigurare, care este procedura? Si daca, din pacate, mi s-a intamplat ceva grav in vacanta, cum activez asigurarea prin banca? Ce proceduri sunt?

Esti protejat inca din momentul achizitionarii politei, iar aceasta devine activa odata ce parasesti granitele Romaniei sau tara de resedinta. In cazul aparitiei unui eveniment asigurat, contacteaza compania de asistenta partenera la numarul de telefon aflat in documentele de asigurare si vei primi sprijinul si sfaturile necesare.

Exista si posibilitatea unui “abonament de travel” atasat cardului bancar, care elimina complet nevoia realizarii permanente a asigurarii de travel la fiecare noua calatorie in afara granitelor. Avem destule lucruri de realizat inainte de a pleca in vacanta, este perfect sa avem o grija in minus.

Speram ca aceste sfaturi te vor ajuta sa iti planifici vacante minunate, economisind in mod inteligent si placut. Happy travels.

Citește în continuare