Skip to content

Sophia Loren a fost spitalizata si operata de urgenta dupa ce si-a rupt soldul si femurul in urma unei cazaturi. Agentul ei sustine ca actrita care a implinit recent 89 de ani se afla in recuperare.

Legendara actrita italiana Sophia Loren a fost spitalizata dupa ce a suferit o fractura de oase in urma unei cazaturi suferite in interiorul locuintei sale de langa Lacul Geneva din Elvetia.

Potrivit declaratiilor oferite de agentul ei pentru Associated Press, doamna Loren si-a rupt atat soldul cat si coapsa (femurul) si a fost transportata la un spital local, unde a fost supusa de urgenta unei interventii chirurgicale.

Agentul ei sustine ca operatia a descurs foarte bine iar doamna Loren se afla in recuperare.

Sophia Loren, care a implinit 89 de ani pe 20 septembrie, trebuia sa ajunga marti la Bari, in Italia, pentru a primi cetatenia de onoare din partea autoritatilor locale, inaugurand totodata cel de-al patrulea punct de lucru al lantului de restaurante care ii poarta numele.

Pe contul de Instagram al restaurantelor sale a fost postat un mesaj care sustine ca doamna Loren va trebui sa respecte o scurta perioada de convalescenta, urmata de reabilitare.

Dupa ce presa internationala a postat o serie de articole in care isi exprima grija fata de starea de sanatate a actritei si efectele pe care le-ar avea o astfel de operatie asupra unei persoane de aproape 90 de ani, agentul Andrea Giusti a trimis un email catre Associated Press in care incearca sa linisteasca spiritele. „Operatia a a decurs foarte bine si acum trebuie doar sa asteptam”, a spus Giusti.

Momentan nu se stie cand va fi externata insa se banuieste ca se va retrage inapoi in vila ei de langa Lacul Geneva unde locuieste de zeci de ani.

Cea mai recenta aparitie pe care a avut-o in public a fost la inceputul acestei luni cand a fost prezenta la prezentarea de moda Armani de la Venetia, organizata in timpul celebrului festivalul international de film din laguna. La eveniment, a aparut alaturi de designerul italian Giorgio Armani care ii este prieten de multa vreme.

Desi Loren a devenit cunoscuta in urma cu zeci de ani ca vedeta a unor filme precum „Doua femei” – care i-a adus un premiu Oscar – si „Casatorie in stil italian”, ea s-a retras in mare parte din productii mai mari in ultimele decenii. A surprins in perioada pandemiei printr-o revenire la cinematografie in The Life Ahead (Viata de dinainte), produs de Netflix in 2020, care a primit o nominalizare la Oscar pentru Cel mai bun cantec original la ceremonia din 2021. 

La vremea respectiva s-a scris ca motivul revenirii sale ar fi de fapt sustinerea carierei fiului ei, Edoardo Ponti.

Doamna Loren a declarat intr-un interviu despre Ponti, fiul ei cu regretatul producator Carlo Ponti, ca relatia cu acesta nu este una pe care o are cu alti regizori adaugand ca „Stie intotdeauna ce vrea si stie cum sa obtina de la mine. Edoardo este un regizor minunat. Altfel as evita sa lucrez cu el”.  

Despre decizia de a se intoarce in cinematografie, starul italian a declarat pentru Deadline in 2021: „Trecuse o perioada in care nu mai lucrasem la filme. Iar cand Edoardo mi-a dat cartea sa o citesc, imediat mi-am dat seama ca deja o filmasem fara sa o filmez. Nu a fost atat de simplu ca si cum as fi citit cartea. imi imaginam ce se putea face prin mine, in rolul Madame Rosa, si cu Edoardo la regie. A fost un sentiment minunat”.

In „The Life Ahead”, Sophia Loren a interpretat-o pe Madame Rosa, o femeie napoletana care intalneste un baiat orfan senegalez pe nume Momo. Supravietuitoare a Holocaustului si fosta prostituata, Madame Rosa ascunde o multime de emotii, dar rabdarea ei nu trebuie pusa la incercare si, desi ea si Momo incep prin a fi in dezacord, relatia lor devine transformatoare pentru cei doi. Povestea este o adaptare a romanului The Life Before Us de Romain Gary, care a mutat romanul in Bari, nu departe de Napoli, in sudul Italiei, unde Loren a crescut. Va recomandam sa urmariti filmul pe Netflix.

Tot pe Netflix puteti viziona si productia „Ce ar face Sophia Loren” care arata impactului unui star de cinema asupra vietii publicului sau.

Documentarul spune povestea lui Nancy „Vincenza” Kulik, o bunica de origine italiana-americana care locuieste in New Jersey care a luat foarte multe decizii bazandu-se pe raspunsul la intrebarea: „Ce ar face Sophia Loren?” 

Un exemplu trivial este: „Ar manca Sophia Loren paste din faina integrala?” Nancy este de parere ca actrita care ii impartaseste originea italiana nu ar face acest lucru.

Dincolo de aspectul amuzant al acestei mantre de viata folosite de doamna Kulik, fraza a ajutat-o sa ramana optimista si sa isi pastreze puterea mentala in vremuri grele. 

Anterior, doamna Loren nu mai aparuse intr-un rol semnificativ de la musicalul „Nine” din 2009.

Actrita italiana Sophia Loren s-a nascut la Roma si este o stea a Epocii de Aur de la Hollywood.

Are in palmares un premiu Grammy, cinci Globuri de Aur speciale (inclusiv trofeul Cecil B. DeMille), un premiu BAFTA si un trofeu Cupa Volpi pentru cea mai buna actrita la Festivalul de Film de la Venetia. In 1991, a primit Premiul Onorific al Academiei pentru realizarile de-a lungul vietii.

Dupa ce s-a inscris intr-un consurs de frumusete, Loren a fost indemnata sa ia lectii de actorie si astfel a debutat in lumea filmului la varsta de 15 ani.

In cele sase decenii de cinema, Sophia Loren a jucat în aproape 100 de filme, lucrand indeaproape cu marii regizori ai vremii, de la Vittorio de Sica, George Cukor, Charlie Chaplin, Mario Monicelli si Ettore Scola la Robert Altman.

Primul sau rol important a fost in „L’Oro di Napoli” (1954), al lui De Sica. „Peccato che sia una canaglia” / „Too Bad She’s Bad „(1954) a fost primul film alaturi de Marcello Mastroianni, actorul care avea sa-i devina un colaborator constant pe marele ecran.

Printre ele, „Matrimonio all’italiana” (1964), pentru care a fost nominalizata la Oscar, comedia „La moglie del prete” (1970) si Ieri, oggi, domani / Yesterday, Today, Tommorow, cu o scena de striptease care a intrat în istorie.

A avut cateva roluri minore, insa contractul semnat cu Paramount in 1956 a propulsat-o spre o cariera internationala. Printre aparitiile remarcabile se numara rolurile din „The Pride and the Passion” din 1957, filmat la Paris, in care joaca alaturi de Cary Grant si Frank Sinatra si „It Started in Naples” din 1960.

Interpretarea lui Loren ca Cesira in filmul „Two Women” (1961) regizat de Vittorio De Sica i-a adus acesteia premiul Oscar pentru cea mai buna actrita.

Aceasta a castigat sase premii David di Donatello pentru cea mai buna actrita pentru rolurile din Two Women; Yesterday, Today and Tomorrow (1963); Marriage Italian Style (1964) – pentru care a primit o a doua nominalizare la premiul Oscar; Sunflower (1970); The Voyage (1974) si A Special Day (1977).

In 2016, doamna Loren a vizitat Romania, fiind invitata la cel mai important eveniment cinematografic local, TIFF, unde i-a fost inmanat trofeul pentru intreaga cariera.

Citește în continuare