Skip to content

Serialul „Ocolul pamantului in 80 de zile”, cu David Tennant in rolul principal, e de maine la TVR 2. Filmarile au fost realizate in Romania la Castel Film si ii veti vedea si pe Aida Economu, Cristi Popa, Bogdan Farcas sau Ionut Grama

Coproductie Franta, Germania, Italia si Regatul Unit a anului 2021, „Ocolul pamantului in 80 de zile” a fost filmat in Africa de Sud si Romania, iar peisajele si cladirile din Bucuresti si Ploiesti au recompus atmosfera din Londra, Paris si New York. De partea de productie din Romania s-a ocupat Castel Film.

De maine pe TVR 2, in fiecare zi de la ora 19.05 vor putea fi urmarite cele 8 episoade ale miniseriei cu David Tennant in rolul lui Phileas Fogg care isi asuma pariul de a inconjura globul in 80 de zile si actorul francez Ibrahim Koma, in rolul valetului Jean Passepartout. Cei doi sunt insotiti in aventura lor de tanara jurnalista Abigail Fix, interpretata de actrita Leonie Benesch.

O importanta parte a serialului a fost filmat in Romania, iar cladirile din Bucuresti (in special arhitectura cu influenta franceza a Centrului Vechi) si Ploiesti au recompus atmosfera din Londra, Paris si New York.

O parte importanta din filmari au fost facute si in curtea interioara a Universitatii Bucuresti, unde au fost construite multe elemente din poveste, iar filmarile au putut fi faciliate mai ales ca studentii faceau ore online, cursurile universitare fiind afectate de anul pandemic.

Palatul Culturii din Ploiesti, unde in prezent functioneaza biblioteca judeteana si Muzeul Judetean de Stiintele Naturii, cu o arhitectura monumentala, specifica perioadei interbelice, a fost ales sa redea atmosfera de secol XIX a garilor din New York. Filmarile productiei „Ocolul pamantului in 80 de zile” au inceput in iarna anului 2020, dar au fost intrerupte din cauza restrictiilor impuse de pandemie, fiind reluate abia in luna noiembrie a aceluiasi an.

In distributia romana a serialului se afla Aida Economu, Ionut Grama, Cristian Popa, Bogdan Farcas – in episodul in care Fogg ajunge in Italia.

Regizor este irlandezul Steve Barron care si-a inceput cariera in filme ca asistent al directorului de imagine pentru filmul ‘Duelistii’ al lui Ridley Scott.

Barron este cel care a facut videoclipuri faimoase in anii 80, difuzate la MTV, printre ele aflandu-se primul videoclip al lui Michael Jackson de pe albumul Thriller, Billie Jean.

In aceeasi perioada Barron a mai facut videoclipurile  Dire Straits ‘Money for Nothing’ si A-Ha’s ‘Take On Me’, ambele super premiate in epoca la premiile de specialitate oferite de MTV. El este cel care a regizat simpaticul serial The Durrells pe care-l puteti vedea pe Netflix.

Personajul lui Jules Verne, Phileas Fogg, un gentleman excentric din Anglia victoriana, isi pune in joc intreaga avere, afirmand ca poate face ocolul Pamantului in 80 de zile.

In drumul lor in jurul lumii, Phileas Fogg si majordomul sau, Passepartout, sunt insotiti de ambitioasa ziarista Abigail Fix Fortescue, care viseaza la o cariera de succes intr-o lume a barbatilor. Impreuna, cei trei vor strabate multe tari, vor face cunostinta cu diverse culturi si vor avea parte de aventuri extraordinare.

Citește în continuare