Skip to content

O actrita din Bridgerton sustine ca munca la serial i-a provocat probleme de sanatate mintala. Ruby Baker spune ca n-a primit niciun ajutor de la echipa si a trebuit sa promoveze serialul cum a iesit din spital

Invitata la un podcast despre sanatate mentala realizat de doi studenti la Oxford, actrita din „Bridgerton”, Ruby Barker, a dezvaluit ce inseamna uzura muncii la o asemenea productie si care sunt efectele asupra psihicului unui actor. Totodata actrita a acuzat Netflix si Shondaland, compania producatoare a serialului, ca nu au sprijinit-o in timpul celor doua crize de psihoza care au avut loc in urma presiunii generate de succesul serialului.

Barker a fost o actrita intr-un rol secundar de durata mica a serialului in timpul primului sezon si a revenit ca actrita invitata pentru sezonul 2. Ea a interpretat-o pe Marina, o verisoara a familiei Featherington a carei sarcina scandaloasa o transforma intr-o paria sociala in Londra din epoca Regentei.

Barker a declarat ca prima ei criza de psihoza a avut loc in 2019, dupa ce a incheiat productia pentru sezonul 1 din „Bridgerton”. O a doua a avut loc in 2022. Actrita a spus ca nu a primit „niciun sprijin” din partea Netflix.

„Nicio persoana de la Netflix, nicio persoana de la Shondaland, de cand am avut doua crize psihotice de la acel serial, nu m-a contactat sau macar sa-mi trimita un e-mail sa ma intrebe daca sunt bine sau daca beneficie de vreun fel de ingrijire si am nevoie de sprijin”, a declarat Barker in timpul unui interviu acordat in cadrul emisiunii LOAF Podcast de la Universitatea Oxford. „Nimeni.”

Potrivit lui Barker, sanatatea ei mintala a inceput sa se deterioreze in timpul filmarilor pentru „Bridgerton”. Ea a sustinut ca natura izolata a personajului ei a avut un impact negativ asupra ei.

„Ma intelegeam bine in timpul filmarilor cu toata echipa si mi-am facut bine treaba”, a declarat Barker in episodul din 28 octombrie al emisiunii The LOAF Podcast de la Universitatea Oxford.”O multime de artisti au probleme de sanatate mintala. Cred ca aceasta problema m-a si ajutat sa intru in acel spatiu mental si in acea lume.” Cu toate acestea, ea a simtit ca se „deteriora” in timp ce o interpreta pe Marina Thompson in primul sezon al romanului de dragoste din epoca Regentei de la Netflix.

„A fost un loc cu adevarat chinuitor pentru mine”, a precizat tanara de 26 de ani, „pentru ca personajul meu era foarte instrainat, foarte ostracizat, pe cont propriu, in aceste circumstante oribile”.

Barker a sustinut ca nu a avut un sprijin solid pe platou, spunand ca a fost internata in spital la o saptamana dupa ce a filmat primul sezon in 2019.

„Cand am intrat in spital, la o saptamana dupa ce am filmat primul sezon din ‘Bridgerton’, a trebuit sa tin totul in secret pentru ca serialul urma sa iasa pe piata”, a continuat Barker in podcast. „In perioada premergatoare iesirii serialului, tocmai ieseam din spital, numarul de urmaritori pe Instagram crestea, aveam toate aceste angajamente de facut pentru promovarea serialului… Viata mea se schimba drastic peste noapte si, cu toate acestea, tot nu a existat niciun sprijin si nici de atunci incoace nu m-a ajutat nimeni. Am incercat din rasputeri sa ma comport ca si cum ar fi fost in regula, ca puteam sa lucrez si ca nu era o problema.”

Barker a facut aluzie la crizele ei psihotice intr-o postare pe Instagram din 2022 mai, cand a dezvaluit ca a fost „foarte bolnava de foarte mult timp” si ca „se lupta de cand cu ‘Bridgerton'”. Ea a multumit atunci Netflix pentru ca a „salvat-o” prin distribuirea ei in „Bridgerton”, dar acum critica streamerul pentru ca nu a sustinut-o.

“Sunt in spital in acest moment si voi fi externata in curand si sper ca voi putea sa-mi continui viata”, le-a spus Barker la acel moment celor care o urmaresc pe instagram.

Acum, in cadrul podcastului LOAF, Barker a spus ca a trebuit sa promoveze serialul intr-o perioada anevoioasa din viata ei. Ea a adaugat: „Este aproape ca si cum as fi avut acest pistol invizibil metaforic la tampla pentru a vinde acest serial, pentru ca acest serial este spumos si distractiv. Nu vreau sa ies si sa barfesc ce e inauntrul muncii la serial, pentru ca atunci nu voi mai lucra niciodata”.

Pe de alta parte, actrita a facut o postare de PR cu laude si multumiri pentru echipa cand serialul a fost nominalizat la premiile Emmy.

Citește în continuare