Skip to content

(video) Kevin Spacey are un nou clip de Craciun in ipostaza lui Frank Underwood din House of Cards. Actorul plateste “polite” celor care l-au abandonat, inclusiv Netflix.

Kevin Spacey si-a reluat traditia din ajunul Craciunului de a posta un videoclip cu el insusi in rolul personajului sau din „House of Cards”, Frank Underwood. Anul acesta, Spacey a facut un interviu cu Tucker Carlson, unde cei doi au discutat despre Netflix si despre alegerile prezidentiale din SUA din 2024.

„De fiecare data cand o persoana deschide aplicatia Netflix. Esti acolo intr-un fel, ai vazut asta?”, a intrebat Carlson, redand sunetul de introducere „tudum” al Netflix.

„Da, stiti ce este?” a replicat Spacey, apoi a batut cu pumnul in masa, asa cum face Underwood in „House of Cards”. „Bum, bum. Acum e si mai bizar ca au decis sa taie public legaturile cu mine doar pe baza unor acuzatii, care acum s-au dovedit a fi false. Pentru ca nu cred ca exista nicio indoiala. Netflix exista datorita mie. Eu i-am pus pe harta, iar ei au incercat sa ma bage in pamant.”

„House of Cards” a fost unul dintre cele mai populare seriale ale Netflix atunci cand a fost lansat in 2013 ca unul dintre primele sale seriale originale de streaming. Spacey l-a interpretat pe presedintele american Frank Underwood, avid de putere, pana in sezonul 6, cand a fost concediat dupa ce s-a confruntat cu acuzatii de comportament sexual neadecvat. El a negat acuzatiile, iar in 2022 a fost gasit nevinovat intr-un proces de agresiune sexuala in New York. In 2023, Spacey a fost exonerat de acuzatiile de agresiune sexuala intr-un proces din Marea Britanie.

Spacey a ramas in personajul Underwood pe durata interviului de sapte minute cu Carlson (pe care-l vedeti mai jos), sugerand chiar in personaj ca ar candida la presedintie.

„Cred ca am putea fi amandoi de acord ca trebuie sa aducem din nou niste adulti in camera, asa ca, daca asta inseamna sa ne asumam rolul de sef al executivului, este un sacrificiu pe care sunt dispus sa il fac pentru aceasta natiune”, a spus Spacey.”Tara noastra trebuie sa nu se mai scuze si sa se inaspreasca. Avem atat de multi oameni care candideaza cu atat de multe probleme diferite, cum ar fi controlul armelor, dar sa fim sinceri. Mai multi oameni sunt ucisi de trolii online in fiecare zi.”

Carlson l-a intrebat ce parere are despre candidatii la alegerile din 2024 care au renuntat deja la cursa.

„Este un pic ca si cum ai sari in jacuzzi cu o erectie”, a raspuns Spacey.”Stii ca nu va dura la nesfarsit. Asa ca nu am fost surprins cand Mike „un pic prea prudent” a renuntat imediat”.

In ceea ce priveste candidatii care inca mai candideaza, Spacey a declarat: „Imi place Vivek „Drenarea Ramaswamy” si Nikki Haley este dura. Fara indoiala ca a invatat cateva lucruri de la mine. Dar cred ca, in cele din urma, avem nevoie de cineva la Casa Alba care sa nu se teama ca mine.”

„Nu se teme sa impinga tara noastra, sau un jurnalist, in directia corecta, daca se ajunge la asta”, a continuat Spacey, facand referire la o scena din „House of Cards” in care Underwood o impinge pe jurnalista Zoe Barnes (interpretata de Kate Mara) in fata unui tren inainte ca aceasta sa aiba ocazia de a-i expune neregulile.

De asemenea, Carlson l-a intrebat pe Spacey cand se va intoarce la munca, iar actorul a raspuns: „M-am intors la munca din momentul in care am inceput sa vorbim, Tucker”.

„Asta inseamna ca este vorba de un episod sau este real?”. a intrebat Tucker.

„Probabil ca este un pic din amandoua”, a spus Spacey. „Adica, Tucker, ce este adevarat si ce este fals? Ce este viata si ce este arta? Ce este real si ce este performanta? Imi place cand aceste lucruri se intersecteaza, pentru ca atunci devine interesant.”

Traditia lui Spacey de a face filme de Craciun in ipostaza lui Frank Underwood  a inceput in 2018, cand a lansat primul sau videoclip dupa ce s-a confruntat cu mai multe acuzatii de agresiune sexuala, care i-au deraiat in scurt timp cariera la Hollywood. Pe fondul acuzatiilor, Spacey a postat videoclipul, intitulat „Let Me Be Frank”, in pielea lui Underwood, care a fost eliminat in cel de-al saselea si ultimul sezon al serialului Netflix. Vorbind direct la camera, asa cum a facut Underwood in „House of Cards”, Spacey a facut referire in mod straniu atat la acuzatiile de agresiune sexuala impotriva sa, cat si la moartea lui Underwood. „In ciuda tuturor povestilor, a animozitatii, a titlurilor, a punerii sub acuzare fara proces. In ciuda chiar a propriei mele morti, ma simt surprinzator de bine si increderea mea creste in fiecare zi ca, destul de curand, veti afla tot adevarul”, a spus el in 2018.

Spacey a continuat in 2019 cu un videoclip similar cu cel al lui Underwood, de data aceasta cerand bunatate in lume.”In timp ce ne indreptam spre 2020, vreau sa-mi dau votul pentru mai mult bine in aceasta lume”, a spus el.”Ah, da, stiu la ce va ganditi. Poate fi serios? Eu sunt foarte serios. Si nu este atat de greu, credeti-ma. Data viitoare cand cineva face ceva ce nu va place, puteti trece la atac. Dar poti, de asemenea, sa nu tragi si sa faci ceva neasteptat. Ii poti ucide cu bunatate”, a spus el.

Videoclipul lui Spacey din 2020 a luat o turnura mai sumbra, actorul vorbind ca el insusi si indemnandu-i pe oamenii care se luptau in timpul pandemiei COVID-19 sa caute ajutor.

In noiembrie, Spacey si companiile sale au fost obligate sa plateasca aproape 31 de milioane de dolari catre MRC, compania de productie din spatele serialului „House of Cards”, pentru ca au incalcat politica de hartuire sexuala a companiei. La inceputul acestui an, el a primit primul sau rol in film de la acuzatiile de agresiune sexuala intr-un film indie italian cu buget redus intitulat „L’uomo Che Disegnò Dio”. Inainte de asta, ultimul sau rol in film a fost in „Billionaire Boys Club” din 2018, care a fost filmat inainte ca acuzatiile de agresiune sexuala sa iasa la iveala si a continuat cu o lansare in cinematografe, unde a obtinut incasari modeste, 2,8 milioane de dolari la box office.

Citește în continuare