Skip to content

15 filme pe care veti dori sa le vedeti in cinematografe in acest an

2024 va fi  un an cu multe filme in cinematografe sau pe retelele de streaming; nu mai este greva nici pentru actori, nici pentru scenaristi, productiile amanate anul trecut pentru ca nu se putea face promovare potrivita sau care nu au fost gata la timp pentru ca nu mai muncea jumatate din Hollywood sunt acum gata pentru a se intalni cu publicul.

Urban.ro a facut o selectie dintre premierele internationale care acopera mai multe genuri: de la musicaluri, comedii, animatii sau filme de actiune.

E un an cu multe continuari ale unor productii de succes, in speranta ca fanii respectivelor filme merg si acum la cinematograf.

In Romania anul cinematografic incepe cu Ferrari, filmul lui Michael Man cu Adam Driver si Penelope Cruz in rolurile principale. Filmul este in cinematografe din acest week end.

Madame Web. Dakota Johnson intra in lumea benzilor desenate Marvel in rolul Cassandrei Webb, eroina paramedic care se lupta cu abilitatile sale de clarvazatoare in Madame Web. In timp ce Cassie se confrunta cu secrete intunecate din trecutul ei si cu noile sale abilitati de medium, ea isi asuma responsabilitatea de a se asigura ca un trio de tinere fete, care vor avea o influenta profunda in viitor, supravietuiesc unui adversar mortal.

Premiera internationala e pe 14 februarie, iar in Romania poate fi vazut din 16 februarie.

Bob Marley: One Love e in seria de filme cu multa muzica din acest an.

Viata si mostenirea cantaretului si compozitorului jamaican Bob Marley sunt subiectul acestui nou film biografic, in care Kingsley Ben-Adir il interpreteaza pe iconicul artist reggae. Filmul, care a fost produs in parteneriat cu familia Marley, prezinta ascensiunea sa spre faima, inclusiv o tentativa de impuscare la domiciliul sau in 1976, militarea sa pentru pace indelungata si cariera sa muzicala prolifica, pana la moartea sa prematura in 1981. Premiera in Romania este pe 16 februarie, la doua zile de la premiera mondiala.

Dune: Partea a doua e unul dintre filmele cele mai asteptate de fanii productiilor SF care au avut parte de multe teasinguri legate de aceasta productie ceea ce le-a pus destul de tare rabdarea la incercare.

Timothée Chalamet revine in rolul eroului Paul Atriedes pentru cea de-a doua parte a adaptarii lui Denis Villeneuve a clasicei saga SF. In acest nou capitol, Paul isi uneste fortele cu iubita sa Chani (Zendaya) si cu Fremen, pentru a-si razbuna familia si a aduce pacea pe planeta Arrakis. Lansarea din Romania este simultana cu lansarea mondiala, pe 1 martie.

Mickey 17 e un film foarte asteptat de cei care au vazut Parasite, pentru ca e o adaptare cinematografica a lui Bong Joon-ho in limba engleza (primul sau film de la Snowpiercer), un film care are la baza thriller-ul SF al lui Edward Ashton,

Filmul Mickey 17 il are in rolul principal pe Robert Pattinson, un calator spatial „dispensabil” trimis intr-o misiune mortala pentru a coloniza Niflheim. Atunci cand Mickey moare, corpul sau este clonat cu majoritatea amintirilor sale intacte, declansand un ciclu paralel cu cel al nemuririi.

Premiera in Romania este pe 29 martie, la doua saptamani de la premiera mondiala

Back to Black e un alt film din seria muzicala, inspirat de viata lui Amy Winehouse pe care noi, cel mai probabil, il vom vedea in festivaluri pentru ca nu este anuntata si o data de premiera pentru Romania.

Marisa Abela interpreteaza rolul lui Amy Winehouse in filmul Back to Black al regizorului Sam Taylor-Johnson  care reviziteaza ascensiunea regretatei muziciene si lansarea albumului sau cu acelasi nume. Filmul este povestit din perspectiva cantaretei, oferind o privire intima asupra femeii complexe din spatele muzicii si a relatiei care a inspirat ultimul ei album legendar.

Ballerina e un film care va duce publicul in sala de cinematograf mai ales pentru distributie: Ana de Armas, Keanu Reeves, Lance Reddick

Filmul e parte din povestea John Wick si este un midquel-spinoff plasat intre al treilea si al patrulea film, explorand scoala de balet mortala condusa de Anjelica Huston. Huston apare aici, la fel ca si Reeves intr-un rol secundar, datorita trucurilor cronologice ale filmului, si regretatul, Lance Reddick in ultima sa aparitie pe marele ecran. Dar atractia principala va fi Ana de Armas in rolul unei balerine-assasine razbunatoare, care speram ca isi va extinde farmecul si talentul de actiune pe care l-a aratat in secventa din Cuba din No Time to Die. In Romania, vedem acest film in octombrie, lansarea mondiala fiind in mai.

Beetlejuice 2, sau cum domnul Tim Burton se reintoarce la una din lumile speciale pe care le-a creat in cinematografie.

Winona Ryder si Michael Keaton isi vor relua rolurile emblematice de Lydia Deetz si Betelgeuse in Beetlejuice 2, continuarea comediei horror de succes din 1988. Filmul ii are in rolurile principale si Jenna Ortega, in rolul Astrid, fiica Lydiei, precum si pe Willem Dafoe si Monica Belluci in roluri secundare. Va fi un rasfat visual intr-o comedie horror incepand in 6 septembrie, lansarea in Romania fiind simultana cu cea internationala.

Joker: Folie à Deux vine in octombrie si in Romania, odata cu premiera internationala.

In mult-asteptata continuare a filmului Joker, realizat de Todd Phillips in 2019, Joaquin Phoenix isi reia partiture care i-a adus un Oscar in rolul raufacatorului ticalos Arthur Fleck, in timp ce Lady Gaga joaca rolul Dr. Harleen Quinzel, un psiholog de la Azilul Arkham, ale carei incercari de a-l trata pe Joker duc la propria ei coborare in nebunie si la adoptarea unei noi personalitati, Harley Quinn. Zazie Beetz se va intoarce in rolul vecinei lui Fleck, Sophie Dumond.

In categoria filmelor continuare, avem mult asteptatul Gladiator 2 in regia lui Ridley Scott care reviziteaza Imperiul Roman.

Pentru aceasta continuare epica, Paul Mescal joaca rolul unui Lucius Verus (nepotul lui Commodus, alias Joaquin Phoenix, salvat de Maximus, alias Russell Crowe, in Gladiatorul original), care cauta raspunsuri despre tatal sau biologic.

Primul Gladiator este unul din filmele de referinta si pentru Scott, dar si pentru Crowe si are o multime de fani in continuare, asa ca Mescal – cu toata baza lui de fani – are o treaba complicata in a-i multumi pe fani. 22 noiembrie e data premierei in Romania.

Tot in seria continuarilor avem Garfield 2 , cu motanul portocaliu buclucas, pe 24 mai, odata cu premiera mondiala, Inside Out 2 care merge de data aceasta la emotiile adolescentilor cu premiera in 14 iunie si Despicable ME 4, pe 3 iulie. Iar copiii vor avea multe momente de distractie in cinematografe in aceasta vara.

In decembrie avem o animatie inspirata de Stapanului Inelelor, The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim, care in contextul serialului de pe Amazon TV va avea si mai multi fani curiosi.

Animatia anunta ca estevestea nespusa din spatele Helm’s Deep, plasata cu sute de ani inainte de razboiul fatidic si va ilustra viata si vremurile insangerate traite de fondatorul sau, Helm Hammerhand, rege al Rohanului (Brian Cox).

Citește în continuare