Skip to content

Doua dintre surorile vitrege ale lui Prince se judeca cu fostii lui asociati pentru averea artistului. Disputa e pe accesul si administrarea a 156 de milioane de dolari.

La aproape opt ani de la moartea lui Prince, rudele acestuia au ajuns in instanta cu doi fosti asociati ai artistului, in cea mai recenta runda a bataliei lungi, costisitoare si complexe pentru controlul asupra averii sale.

Procesul, facut public miercuri la tribunalul din Delaware, pune fata in fata patru dintre mostenitorii artistului si doi dintre fostii sai asociati de afaceri intr-o lupta pentru controlul Prince Legacy LLC. Entitatea respectiva este una dintre cele doua companii holding create in 2022 pentru a gestiona averea de 156 de milioane de dolari a regretatului artist. Primary Wave, care detine in totalitate cealalta jumatate a averii, nu este implicata in aceasta disputa.

Procesul de solutionare a succesiunii lui Prince a fost marcat de lupte juridice aproape la fiecare pas, in mare parte pentru ca artistul a murit in 2016 fara sa lase un testament – o ironie tragica pentru un artist care a luptat cu tenacitate pentru controlul drepturilor asupra muzicii sale.

Prince a murit in aprilie 2016, la varsta de 57 de ani, dupa ce a luat accidental o supradoza de fentanyl. La acel moment artistul se afla  in casa si studioul său de inregistrări Paisley Park din Chanhassen, Minnesota.

De atunci, administratorii averii au lansat mai multe seturi de boxe pline de materiale inedite din vastul seif al lui Prince, cel mai recent o colectie extinsa de pe „Diamonds and Pearls”, ultimul album al artistului care a ajuns in topul Billboard 200 in timpul vietii sale.

Acest ultim proces a fost intentat de L. Londell McMillan, care a fost pentru scurt timp managerul lui Prince in anii 1990, si Charles Spicer, in legatura cu acuzatiile ca patru dintre membrii familiei lui Prince au incercat sa ii scoata din compania Prince Legacy LLC. Acestia sustin ca efortul incalca un acord anterior si ar cauza daune masive actiunilor „de a pastra si proteja mostenirea lui Prince”. McMillan si Spicer sustin ca „inculpatii individuali nu au nicio experienta in afaceri si management, nu au experienta in industria muzicala si de divertisment si nu au experienta in negocierea si gestionarea afacerilor la nivel inalt in industria de divertisment”, au scris in plangere. „Interferenta si interventia lor vor face imposibila desfasurarea afacerii Prince Legacy si vor cauza daune ireparabile bunei vointe a companiei, relatiilor existente si fluxurilor de venituri”.

In proces apar numele surorilor vitrege ale lui Prince, Sharon Nelson si Norrine Nelson, precum si al nepoatei sale Breanna Nelson si al nepotului sau Allen Nelson.

Norrine Nelson

 Sase dintre fratii vitregi ai lui Prince au fost stabiliti ca mostenitori, dintre care trei si-au vandut ulterior interesele catre Primary Wave. In august 2022, in cele din urma, averea a fost impartita in mod egal intre Prince Legacy (detinuta de McMillan, Spicer si mostenitorii ramasi) si Prince Oat Holdings, detinuta de Primary Wave.

Printre numeroasele afirmatii din proces, McMillan si Spicer sustin ca Sharon si Breanna au incercat sa vanda actiunile lor in holding catre Primary Wave, ceea ce, potrivit acestora, nu se putea face fara acordul tuturor membrilor sai, si apoi au incercat sa modifice statutul acesteia pentru a avansa o astfel de vanzare.De asemenea, ei sustin ca „Sharon a incercat (fara succes) sa inlocuiasca intregul personal al Paisley Park cu persoane la alegerea ei si sa preia conducerea Paisley Park”, referindu-se la vastul studio-resedinta al artistului.” Cererile ei de a organiza evenimente fastuoase la Paisley Park pe cheltuiala Paisley Park au fost, de asemenea, respinse”. De asemenea, ei sustin ca Breanna a incercat „sa isi numeasca fiul ca stagiar al Paisley Park in departamentul de marketing” si sa faca alte angajari importante fara a se consulta cu compania.

Citește în continuare