Skip to content

Disneyland a inaugurat „Pixar Place Hotel”, primul hotel care aduce la viata personajele animate din filmele Pixar.

Zilele trecute, compania Disney a inaugurat Pixar Place Hotel din cadrul complexului Disneyland din Anaheim. Cladirea care a fost ocupata anterior de Paradise Pier Hotel a fost transformata pentru a le crea oaspetilor senzatia ca se afla in interiorul secventelor preferate din filmele de animatie create de echipa Pixar.

Dupa trei ani de lucru, noul hotel are 479 de camere si o multime de spatii comune care aduc omagiu povestilor Pixar, de la aventurile jucariilor din Toy Story, aromele culinare din Ratatouille si dinamismul fantastic din The Incredibles.

Paleta cromatica a hotelului este viu colorata in nuante primare de rosu, galben si albastru. Acestea intra in contrast cu nuantele stinse ale cladirii.

Experienta imersiva incepe din holul din fata hotelului care a fost proiectat ca o galerie de lucrari de arta si continua in holul din spate care le prezinta vizitatorilor procesul de realizare a filmelor de animatie, de la schitele desenate de mana pana la versiunile digitalizate, 3D ale personajelor.

Potrivit Los Angeles Times, piesa centrala a holului este un sistem de sculpturi suspendate in aer, cu figuri abstractizate care amintesc de secvente din „The Incredibles”, „Wall-E”, „Finding Nemo” si altele animatii de succes. Acestea sunt flancate de panouri colorate, care reactioneaza la muzica difuzata.

Kirstin Makela, director artistic la Walt Disney Imagineering, divizia secreta a companiei dedicata experientelor din parcurile tematice, a declarat ca „Pixar este un echilibru intre sofisticare si fantezie. Este un studio care a fost varf de lance in ceea ce face. Ei iau foarte in serios faptul ca personajele lor sunt reprezentate la aprecierea maxima pe care o merita, deoarece sunt opere de arta. Asa ca este vorba de a crea un spatiu care se simte ca o galerie de arta vie, care permite ca lucrarile sa fie celebrate si sa primeasca acea explozie dinamica de culoare si energie.”

Laitmotivul vizual al hotelului este lampa care constituie logoul Pixar. In fiecare camera este inclusa cartea „The Art of Pixar” si diferite reprezentari ale lampii si mingii Pixar, de la o lampa reala pe birou pana la urme ale mingii si ale lampii in lenjeria de pat, covoare si perne decorative.

Pete Docter, CEO Pixar, castigator al unui premiu Oscar si creator al unor animatii de succes precum Monsters, Inc, Up si Inside Out, a declarat ca “misiunea este sa spunem povesti minunate. Si nimic nu este mai interesant decat atunci cand vedem aceste povesti prinzand viata in parcurile Disney. Hotelul Pixar Place din Disneyland Resort este exemplul perfect – este ca si cum ai intra intr-o lume Pixar. Este cu adevarat imersiv si suntem incantati ca am colaborat cu Walt Disney Imagineering pentru a face posibila o astfel de experienta pentru oaspeti.”

Hotelul are 15 etaje, fiecare etaj aduce omagiu unui film Pixar, atat prin paleta cromatica dar si prin picturi murale si instalatii artistice care aduc imaginile de pe micul sau marele ecran in spatiul fizic. In curand, pe acoperis va fi deschis un bar cu piscina intitulat Small Bytes, meniul este inspirat de optiunile culinare ale personajelor animate.

Tot pe terasa vor exista piscine pentru cei mici cu tema Finding Nemo dar si jocuri inspirate precum Bao la Pixar Shorts Court. Scopul hotelului este sa estompeze linia dintre animatie digitala si realitate, fiind dedicat publicului de toate varstele.

In ceea ce priveste preturile, acestea pornesc de la 405 dolari pe noapte pentru o camera standard in lunile de iarna, si cu aproximativ 100 de dolari mai mult pentru lunile de vacanta din timpul verii.

Citește în continuare