Skip to content

LEGO lanseaza un set Alba ca Zapada cu 2.290 de piese. Peste un an, Disney va lansa primul film care aduce la viata desenele animate din 1937.

In martie 2025, compania Disney va lansa primul film live action Alba ca Zapada. Pentru a readuce aminte intr-un mod nostalgic de unul dintre cele mai cunoscute basme ale copilariei, LEGO, in colaborare cu Disney, a creat un set cu piese de joc prin care pot fi recreate toate personajele indragite din poveste si diferite scene memorabile din desenele animate cu Alba ca Zapada si cei sapte pitici.

Setul este disponibil pentru livrare incepand cu 4 martie si este un cadou ideal pentru colectionarii de lego. Detaliile complexe ale pieselor reusesc sa recreeze atmosfera magica, specifica productiilor Disney.

Universul Albei ca Zapada este format din 2.229 de piese LEGO, inclusiv o orga, un cuptor, dulapuri, un sicriu de sticla si alte elemente de decor.

Setul include, pe langa cei sapte pitici, atat o figurina a printului dar si animalele padurii care formeaza un kit complex si creeaza un tablou al povestii ce poate fi expus permanent in sufragerie sau in biblioteca. 

Noul set face parte dintr-o colaborare pe care LEGO a inceput-o cu Disney in 2016, planurile de lansare pentru “Alba ca Zapada” existau de cativa ani. Poate fi comandat aici.

Potrivit publicatiei The Verge, setul aminteste de un design creat de fanii LEGO care a fost respins de doua ori de catre celebrul producatorul de jucarii pe platforma LEGO Ideas care permite persoanelor creative sa propuna noi idei de seturi. Propunerile care strang cel putin 10.000 de voturi sunt transformate in seturi reale si comercializate la scara larga. 

Desi LEGO nu a explicat concret de ce a refuzat seturile Alba ca Zapada, cel mai probabil raspunsul are legatura cu politica de Disney si utilizarea drepturilor de autor. Compania fondata de Walt Disney este extrem de restrictiva cu orice produs asociat personajelor sale iconice.

Conceptul setului care a fost votat de peste 10.000 de fani LEGO ii apartine utilizatorului “Hanwasyellowfirst” care si-a imaginat o casuta pitoreasca, cu o fantana a dorintelor, sapte paturi confortabile, tarnacoape si o chiuveta. Setul lui ii includea, bineinteles, pe Alba ca Zapada, pe cei sapte tovarasi ai ei si pe Vrajitoarea cea rea sub forma unor minifigurine simpatice.

Hanwasyellowfirst si-a inscris primul design in 2019, pe al doilea in 2021, dar compania a decis in cele din urma sa nu il produca, citand “criteriile de revizuire” ale platformei.  L-au felicitat pe creator pentru ca a adunat numarul de voturi necesar si a declarat ca „Echipa noastra a luat in considerare in mod amanuntit posibilitatea de a lansa acest proiect ca set LEGO, in conformitate cu criteriile de revizuire LEGO. Din nefericire, Consiliul de Recenzie LEGO a decis ca nu vom produce acest proiect ca set… Ne pare rau sa dam aceasta veste dezamagitoare”.

Desi au aparut deja articole care critica atitudinea LEGO — pentru ca ar fi copiat designul creat de “Hanwasyellowfirst” —, utilizatorul respectiv a fost recompensat de companie cu aproximativ 100.000 de dolari pentru drepturile de autor pe care le detine pentru doua seturi intitulate “Moara de la munte” si “Casa de langa ocean” si incluse in programul Lego BrickLink Designer Program. Setul cel din urma va fi pus in vanzare in luna iunie a acestui an.

Mai jos puteti descoperi mai multe despre noul film Alba ca Zapada care va fi lansat pe 21 martie 2025.

Citește în continuare