Skip to content

LEGO va lansa o macheta de 2660 de piese a castelului Hogwarts din Harry Potter. Va include imprejurimile scolii de vrajitori si alte elemente iconice din universul creat de J. K. Rowling.

Fanii universului Harry Potter se vor putea bucura in curand de o noua macheta produsa de compania de jucarii LEGO care reprezinta celebrul castel Hogwarts, in jurul caruia se intampla o mare parte din aventurile seriei create de J. K. Rowling. Scoala de vrajitori devine un personaj in sine atat in romane dar mai ales in filme, fiind un loc plin de secrete, mister si creaturi enigmatice, multe dintre ele fiind cruciale pentru dezvoltarea universului Harry Potter. 

Pentru a aduce un omagiu celebrului castel, LEGO a anunat ca va lansa in toamna un set Harry Potter cu 2660 de piese care reprezinta castelul Hogwarts si imprejurimile acestuia. Desi nu este primul set LEGO dedicat scolii de vrajitori, acesta prezinta pentru prima data si imprejurimile castelului si Lacul Negru, locuri care contribuie la misterul si magia Hogwarts. 

Setul se numeste „Castelul Hogwarts si imprejurimile” si va avea o inaltime de 21 cm si o latime de 35 cm. In loc sa ocupe o masa intreaga, dimensiunea compacta il face un accesoriu perfect pentru rafturile de pe biblioteca. 

Dimensiunile machetei au fost gandite pentru a putea fi pozitionata cu usurinta pe raft, alaturi de cartile din colectia Harry Potter, dar si pe alte suprafete, fara a ocupa foarte mult spatiu. De asemenea, setul prezinta si elemente arhitecturale detaliate ale zonei Hogwarts, cum este Turnul de Astronomie, Sala Mare, curtile interioare, serele, podul de lemn care leaga cladirile castelului si stancile pe care a fost construit.

Setul prezinta si unele dintre cele mai emblematice locuri ale scolii de vrajitori sub forma unor mici camere care ae afla la baza machetei. Printre acestea se afla Camera Secretelor, clasa de potiuni a profesorului Snape, Camera cheii cu aripi si Camera tablei de sah.

Setul include si elemente memorabile din filmele HP precum corabia Durmstrang, caleasca academiei Beauxbatons si automobilul zburator Ford Anglia al familiei Weasley, blocat in Salcia Batausa.

Macheta castelului este insotita de o mini figurina aurie a arhitectului care a creat Hogwarts, similara cu statuia din filme. Reprezinta un vrajitor care tine intr-o mana o macheta a castelului si in cealalta mana un pergament rulat. Setul este completat de o placuta eleganta pe care este gravat numele castelului. 

Noul set LEGO va fi disponibil incepand cu 1 septembrie 2023, este dedicat persoanelor cu varsta de peste 18 ani si va costa aproximativ 175 de euro. Mai multe detalii despre macheta si precomenzi pot fi consultate aici

Citește în continuare