Skip to content

LEGO va lansa o noua macheta a Turnului Eiffel cu 10.001 de piese. La un metru si jumatate inaltime, va fi cel mai inalt model realizat de catre producatorul de jucarii.

Compania daneza de jucarii LEGO a anuntat recent ca va lansa un nou model care imita structura Turnului Eiffel, una dintre cele mai populare si reprezentative atractii turistice din Paris.

In curand, fanii LEGO vor putea sa construiasca si sa priveasca turnul din confortul casei, modelul a fost gandit si proiectat de catre inginerii si designerii companiei pentru a fi o copie la scara mai mica a monumentului parizian.

Noul Turn Eiffel stabileste un record si va fi cel mai inalt model vandut pana acum de LEGO, cu o inaltime de 1,49 de metri si o latime care ajunge pana la 57 de cm in cel mai lat punct al bazei.

Compania a lansat in 2013 primul model al unui Turn Eiffel stilizat si redus la elementele definitorii prin 321 de piese. Modelul respectiv a fost retras din vanzare acum cateva luni pentru a face loc versiunii actuale care este mai mare si imbunatatita din toate punctele de vedere. Prin noua macheta, pasionatii vor putea sa admire si sa priveasca indeaproape fiecare element al monumentului intr-un mod care nu este accesibil cu versiunea originala a turnului.

Pentru Turnul Eiffel, designerii LEGO au proiectat o serie noua de tehnici de asamblare, cu piese noi adaptate modelului si inaltimii sale. 

Intreaga experienta a fost gandita astfel incat cel care asambleaza sa fie pus in locul unui arhitect care trebuie sa-si imagineze cum poate construi cat mai eficient si sigur o constructie atat de emblematica precum Turnul Eiffel. Modelul vine la pachet si cu o serie de copaci, banci si stalpi de iluminat care sa decoreze esplanada de sub turn.

”Am vrut sa gasim cea mai inalta expresie a spiritului LEGO, mai ales cand vine vorba de ingineria si maretia arhitecturala a Turnului Eiffel. Am urmarit principiile structurale ale turnului orginal pe cat de mult ne-a permis sistemul de piese LEGO.” a declarat intr-un comunicat Rok Zgalin Kobe, designer LEGO.

Mini-macheta Turnului Eiffel include si cele trei etaje cu terase, lifturile, noua antena radio amplasata anul acesta, un birou la ultimul etaj si tricolorul Frantei in varf.

Setul este impartit in 4 sectiuni principale care le permit celor care construiesc sa asambleze sau sa dezasambleze turnul mai usor. Datorita gradului de dificultate si a celor 10.001 de piese, modelul  este recomandat adultilor si tinerilor peste 18 ani. Setul va fi pus in vanzare aici la un pret de 610 euro incepand cu 25 noiembrie.

”In timpul construirii veti descoperi tehnici noi si interesante care, prin piesele LEGO, vor aduce la viata caracteristicile arhitecturale ale turnului. Odata ce va fi finalizat, iti vei putea imagina cum este stai in varf si sa poti privi peste istoria bogata a unui oras ca Parisul. Cred ca este setul pefect pentru cineva care iubeste calatoriile si arhitectura.” a adaugat Kobe.  

Desi macheta Turnului Eiffel ajunge la un numar impresionant de piese, cel mai ambitios proiect LEGO contine 11.695 de piese si este un set cu harta lumii lansat anul trecut. 

Citește în continuare