Skip to content

Lego sarbatoreste cea de-a 75-a aniversare a Vespa cu un nou set de 1.106 piese inspirat de scuterul clasic din anii 1960

De curand, Lego a facut echipa cu Vespa, celebrul scuter italian, pentru a crea un model inspirat de vehicului emblematic din anii ’60. Creat pentru a marca cea de-a 75-a aniversare a lui Vespa, setul face parte din seria creatorilor Lego si are peste 1.000 de piese, ceea ce inseamna ca este destinat in mod special adultilor.

Dotat cu caracteristici speciale, setul Vespa 125 vine intr-o nuanta specifica de albastru pal, care a fost una dintre primele culori ale scuterului italian. Constructia masoara putin peste 22 cm inaltime, 12 cm lungime si 35 cm latime cand este complet asamblata, transformand Lego-ul intr-un ornament impresionant si atractiv pentru orice raft.

Preturile pentru acest Lego incep de la 90 euro. La fel ca originalul, acest model Vespa construibil are o roata in fata montata pe o parte, 2 locuri, un motor din caramizi cu un capac detasabil deasupra, un picior de sprijin functional, plus o directie functionala. Elementele de finisaj includ sigla Vespa, un numar de inmatriculare italian clasic din anii 1960, o roata de rezerva, o casca, plus un cos de accesorii ce includ un buchet de flori in spate. Detalii aici.

Pentru cand v-au dovedit sacii de LEGO ai copiilor si nu mai stiti ce sa faceti cu piesele, exista Brickit- o aplicatie care foloseste inteligenta artificiala pentru a scana piesele, le inventariaza si propune diverse figurine ca inspiratie.

Daca v-ati jucat macar o singura data cu un LEGO, probabil ati trecut prin intrebarea „unde se potriveste cel mai bine aceasta piesa”. Planificarea in functie de caramizile disponibile este baza cea mai importanta a LEGO, iar creatorii aplicatiei Brickit au venit in intampinarea acestei intrebari cu o idee prin care folosesc inteligenta artificiala pentru a creea figurine LEGO.

Dupa ce sunt scanate piesele, aplicatia sugereaza ce constructii se pot face cu ajutorul pieselor respective. Principiul din spatele aplicatiei este un open-source, pentru ca cei pasionati de LEGO isi pot incarca constructiile, iar aplicatia foloseste inteligenta artificiala pentru a le descompune si propune altor utilizatori cu piese similare.

Citește în continuare