Skip to content

Lego lanseaza setul „Noapte instelata” inspirat de pictura lui Van Gogh. Are 2.316 piese si a fost creat de un fan al brandului, in varsta de 25 de ani.

Dupa o serie de seturi lego inspirate din cultura pop, Lego lanseaza un joc in care este recreata una dintre cele mai celebre picturi din istoria artei. Este vorba despre setul „Noapte instelata” inspirat de pictura lui Vincent Van Gogh.

Setul de lego este o versiune tridimensionala a picturii si a fost realizat impreuna cu Muzeul de Arta Moderna din New York unde tabloul lui Van Gogh este expus din 1935. Este format din 2316 piese si a fost proiectat de Truman Cheng, un doctorand in varsta de 25 de ani din Hong Kong care a propus designul prin intermediul platformei de idei lansate de LEGO in care tinerii sunt incurajati sa propuna noi seturi de jucarii.

Pe langa setul prin care este recreat peisajul lui Van Gogh exista si o miniatura a lui Van Gogh care poate fi asezata in fata lego-ului construit. Mini-capodopera de jucarie plaseaza un copac de chiparos si case in prim plan, alaturi de o versiune din lego a manastirii din Saint-Paul de Mausole Asylum din Saint-Rémy din Franta, in timp ce stelele, norii si luna formeaza fundalul lucrarii.

Pentru membrii clubului Lego VIP si ai Muzeului de Arta Moderna din New York, setul va fi disponibil incepand cu 25 mai la pretul de 170 de dolari. Pentru publicul larg, va fi pus in vanzare pe 1 iunie – aici.

Intre timp, Lego a lansat un concurs pentru fanii brandului care isi doresc sa recreeze propria versiune a setului „Noapte instelata” iar castigatorii ar putea fi expusi in cadrul unei instalatii de arta din MoMA. Aici veti gasi mai multe informatii despre competitie, este deschisa celor care locuiesc in Marea Britanie, Canada, Franta, Germania, Mexic, Polonia si Spania.

„A fost un joc foarte bun pentru creier pentru ca a trebui sa vin cu tot felul de tertipuri si tehnici pentru a captura aspectul picturii originale. Pensula lui Van Gogh merge in multe directii iar luna si norii care pare ca se invart, totul a fost despre cum as putea sa utilizez elementele de legatura dintre piese intr-un mod cat mai creativ.” a declarat Cheng intr-un comunicat de presa.

Proiectul lui Cheng a fost ales castigator de catre Consiliul de Evaluare al companiei LEGO care a revizuit 35 de idei de produse trimise de membrii fan-clubului oficial.

De la lansarea proiectului LEGO Ideas din 2008, compania a ales 41 de seturi create de fani din intreaga lume si le-a scos spre vanzare.

Proiectul „Lego Ideas” le ofera fanilor LEGO sa propuna anual idei noi pentru noile seturi de joc care vor fi lansate. Orice propunere care primeste cel putin 10.000 de voturi intra in Consiliul de Evaluare. Ideea castigatoare va fi recreata de comapania daneza si adaptata pentru a respecta directia vizuala a celorlalte jucarii lansate. Ulterior, designerul castigator primeste 1% din vanzarile setului respectiv.

La vremea respectiva – in februarie 2021 – LEGO a facut publica o posibila imagine cu setul dar intre timp a fost modificat.

Mai jos puteti descoperi alte seturi LEGO spectaculoase lansate in ultimii ani.

Citește în continuare