Skip to content

Cezar Grumazescu „Mama are un umor foarte dezvoltat si simt ca m-a influentat asta foarte mult, uneori ii copiez gesturi, reactii, expresii.”

In luna martie, actorii si mamele lor sunt prezenti pe urban.ro intr-un proiect special care urmareste sa va arate cat de importanta e sustinerea parintilor in cazul in care tinerii aleg o meserie vocationala, dar si sa aduca multumiri emotionante mamelor de orice varsta si din orice generatie.

Cezar Grumazescu are 34 de ani si este actor la Teatrul Mic din Bucuresti. L-ati vazut in rolul profesorului de scrima din Wednesday, dar si in Costea, din „Imaculat”, filmul pe care Romania l-a desemant sa fie in cursa filmelor straine pentru un Oscar.

E unul dintre tinerii actori care au lucrat cel mai mult pentru productii straine, in special docudrame ale Channel 5, “Eva and Hitler : Love and War” regia Ben Reid, „Britain’s Bloody Crown” regia Nick Green, “The Plantagenets” regia James Tovell, “Metropolis” regia James Tovell.

In teatru il puteti vedea in „Medeea’s Boys” regia Andrei Majeri – la Apollo 111 , „Locotenentul din Inishmore”, regia Vlad Massaci, „A douăsprezecea noapte” de W. Shakespeare, regia și adaptarea Nona Ciobanu, „Tinutul din miezul verii” regia Vlad Massaci, 

In aceste zile Cezar filmeaza pentru o productie despre nu poate da inca multe detalii, si incepe la Teatrul Mic repetitiile pentru punerea in scena a piesei “Revizorul” in regia lui Alexandru Dabija.

In plus, il puteti vedea sambata, 9 martie, in transmisia live a spectacolului Legaturi Primejdioase despre care puteti citi aici.

Ce a zis mama ta cand i-ai spus ca dai la teatru?

Nu-mi aduc aminte exact dar nu era foarte incantata. Nu credea ca e o meserie din care sa pot avea stabilitate financiara si ca e foarte greu sa intri in industrie.

Ti-a vazut spectacole/ filme? Care? Si ce opinie a avut 😊

Din punctul asta de vedere mama e mai subiectiva, ii cam place ce fac, iar prezenta pe marele sau micile ecrane o entuziasmeazā mereu. In “Imaculat” i s-a parut ca sunt natural.

Pentru ce i-ai multumi mamei tale, ceva care iti este util acum in meseria pe care o ai…

Pentru sustinere in primul rand. De la un punct a inceput sa ma sustina pe drumul asta si sa imi dea curaj. A vazut mereu tot in ce am jucat, incepand chiar de la examenele din facultate. Dar si pentru felul ei ludic, are un umor foarte dezvoltat si simt ca m-a influentat asta foarte mult, uneori ii copiez gesturi, reactii, expresii. Cred c-ar fi fost o actrita de comedie foarte buna mama.

Citește în continuare