Skip to content

Toyota a transformat un Pokémon iconic intr-o motocicleta futurista in viata reala. Mai multe companii au lansat masini bazate pe personaje din Pokémon.

In timp ce tot mai multe companii de autoturisme lanseaza vehicule inspirate de personaje din seria animata si jocurile Pokémon, compania Toyota a recreat intocmai aspectul creaturii legendare Miraidon din “Pokémon Scarlet si Violet”.

De la lansarea jocurilor Pokemon, numeroase marci au realizat promotii inspirate de franciza detinuta de Game Freak. Chrysler si Volkswagen au realizat automobile bazate pe Lugia si, respectiv, Pikachu.

All Nippon Airways a avut un avion dedicat jocurilor Game Freak, McDonald’s a oferit Happy Meals cu tema Pokemon, iar regiunea Tohoku din Japonia a dedicat un tren francizei. 

In ciuda faptului ca seria are aproape 30 de ani, entuziasmul nu a scazut prea mult de-a lungul anilor, majoritatea copiilor care au crescut cu Pokémon au devenit adulti care au putere de cumparare.

Dincolo de Lugia PT Cruiser si Pikachu Volkswagen Beetle, alte marci de masini precum Mini si Smart au dedicat vehicule francizei. Inspirata de jocul “Scarlet si Violet”, compania Toyota a realizat o motocicleta care seamana cu legendarul Pokemon Miraidon.

Motocicleta a fost dezvaluita la evenimentul Waku Waku World din Japonia, iar creatia a fost preluata de catre un utilizator de pe Reddit care a distribuit imagini si detalii despre vehiculul spectaculos.

Cu o estetica suprarealista, vehiculul incearca sa indeplineasca visul oricarui fan Pokémon care s-a visat vreodata calarind unul dintre monstrii legendari ai seriei. 

Proiectul a fost creat de Toyota Engineering Society, un grup de angajati ai companiei care isi dedica timpul unor noi prototipuri inovatoare.

Desi este foarte putin probabil ca acest “dragon” sa fie produs in masa si pus la dispozitie pentru a fi achizitionat in intreaga lume, prototipul arata destul de incredibil si fidel Pokémonului. S-a speculat ca Toyota — care nu produce in prezent motociclete — s-ar putea indrepta in viitor spre o noua divizie dedicata acestui tip de mijloc de transport. 

Vehiculul conceptual are o caroserie aerodinamica ce reflecta omologul sau din jocul video, completata cu ochi luminosi care dubleaza ca faruri cu lumini LED. Bratele lui Miraidon se afla langa roata din fata, unde se sprijina barbia, iar membrele inferioare flancheaza de o parte si de alta roata din spate. 

Iar pentru o nota futurista, designul include elemente asemanatoare unui motor cu reactie in partea din spate.

Recent, Toyota s-a aventurat dincolo de mijloacele de transport traditionale, a lansat un robot care joaca fotbal si initiative pentru a-i face pe copii sa fie interesati de stiinta si tehnologie.

De la primele jocuri video lansate in 1996, franciza a explorat o noua regiune din lumea Pokémon cu introducerea pe piata a fiecarui joc nou.

Primele jocuri video ale francizei creata de firma Game Freak, Pokemon Red si Pokemon Green, au aparut in Japonia in februarie 1996 si au fost dezvoltate pentru consola Nintendo.

Jucatorii incercau sa prinda creaturile fictive si sa le antreneze pentru viitoarele lupte cu alti adversari. La inceput, scopul jocurilor Pokémon era sa prinda toti monstrii, avand sloganul „Gotta catch’em all!”. Intre timp, Nintendo a decis ca jucatorii sa se concentreze pe castigarea ligii.

Ken Sugimori este artistul care a desenat toate cele 718 de personaje Pokémon, clasate in 18 tipuri diferite.

Citește în continuare