Skip to content

La o zi dupa gala Oscar 2024, Ari Aster a inceput filmarile pentru “Eddington”. In distributie sunt Joaquin Phoenix, Emma Stone, Austin Butler si Pedro Pascal.

Cineastul american Ari Aster a reunit o distributie impresionanta pentru noul sau film intitulat “Eddington”: Joaquin Phoenix, Emma Stone, Austin Butler, Pedro Pascal, Luke Grimes, Deirdre O’Connell, Micheal Ward si Clifton Collins Jr.

Pelicula produsa si finantata de compania A24 — aflata in spatele mai multor lungmetraje nominalizate si castigatoare la Oscar in ultimii ani, inclusiv „Everything Everywhere All At Once” — este un mister pentru presa americana. Singurele informatii cunoscute indica un serif dintr-un orasel din New Mexico ca protagonist al povestii. 

Tinand cont de portofoliul si renumele pe care Aster si l-a creat in ultimii ani  — a creat Midsommar, Hereditary si Beau is Afraid —, este de asteptat ca pelicula sa fie o combinatie de horror si comedie neagra cu violenta explicita. 

Filmarile pentru “Eddington” au inceput luni dimineata, la cateva ore dupa gala Oscar 2024, in New Mexico.

Nu se stie exact cum s-a desfasurat prima zi a filmarilor tinand cont de faptul ca Emma Stone a castigat un trofeu Oscar cu cateva ore inaintea demararii productiei, fiind prezenta la cel putin doua petreceri dupa gala de decernare. 

La randul lui, Pedro Pascal se afla, cu cateva zile anterior, la filmarile “The Last of Us”, sezonul 2, iar Austin Butler s-a aflat intr-un turneu intens de promovare pentru filmul “Dune 2”.

Scenariul “Eddington” trebuie sa fie foarte impresionant daca a reusit sa convinga patru dintre cei mai cautati actori ai momentului sa intre la filmari intr-o perioada extrem de aglomerata in Hollywood. Stone are doua Oscaruri in palmares, Phoenix are un trofeu si alte 3 nominalizari, Butler are si el o nominalizare pentru “Elvis”.

Filmarile “Eddington” sunt programate sa se incheie pe 17 mai. 

Pentru Joaquin Phoenix este a doua oara cand lucreaza cu Ari Aster dupa “Beau is Afraid”, lansat anul trecut. Actorul se pregateste anul acesta pentru lansarea “Joker 2”, unul dintre cele mai asteptate filme ale anului.

Phoenix a fost recent nominalizat la Globul de Aur pentru interpretarea sa din „Beau Is Afraid” al lui Ari Aster, despre un barbat paranoic care calatoreste acasa pentru a-si vedea mama. 

In film, personajul lui Phoenix se confrunta cu cele mai mari frici ale sale dar si cu forte supranaturale dupa un accident pe care l-a avut. Este o interpretare spectaculoasa, filmul merita vazut.

Dupa Oscarul castigat pentru primul film Joker si doua prestatii impresionante in ultimul an — Napoleon si Beau is Afraid —, actorul este in carti pentru inca o nominalizare la Oscar anul viitor, dupa lansarea Joker 2. 

„Eddington” marcheaza cea de-a sasea colaborare intre Square Peg si A24, care a produs si distribuit precedentele trei filme ale lui Aster – „Hereditary”, „Midsommar” si „Beau Is Afraid” -, precum si „Dream Scenario” si viitorul „Death of a Unicorn”.

Pe langa regie, Aster a scris scenariul noului sau film si il produce alaturi de Lars Knudsen sub compania lor Square Peg (au lucrat impreuna si „Midsommar” si „Hereditary”). Directorul de imagine este Darius Khondji („Evita”, „Bardo”), dublu nominalizat la premiile Oscar.

In „Hereditary, care a fost, de asemenea, debutul lui Aster ca regizor de lungmetraj, a regizat o distributie care ii includea pe Toni Collette, Alex Wolff, Milly Shapiro si Gabriel Byrne in rolul unei familii care pare bantuita de o prezenta misterioasa dupa ce bunica lor moare. Filmul a primit recenzii foarte bune si a obtinut peste 82,5 milioane de dolari din box office la nivel mondial. 

Cu Florence Pugh in rolul principal, „Midsommar” urmareste un cuplu care calatoreste in Suedia pentru un festival de vara, care se dovedeste a fi mult mai intunecat decat pare. Lungmetrajul cu incasari de peste 47,9 milioane de dolari in box office-ul global i-a lansat cariera lui Pugh in Hollywood care a devenit una dintre cele mai bine cotate actrite tinere din ultimii ani.

Citește în continuare