Skip to content

Presa britanica scrie ca Aaron Taylor-Johnson va semna zilele acestea contractul pentru a deveni noul James Bond. Actorul va aparea anul acesta in 2 filme cu bugete de peste 100 de milioane de dolari.

Publicatia britanica The Sun a dezvaluit ca actorul Aaron Taylor-Johnson se afla la cateva zile distanta de momentul in care ar semna contractul pentru a interpreta unul dintre cele mai emblematice personaje din cinematografie: agentul 007.

In varsta de 33 de ani, Taylor-Johnson ar urma sa il inlocuiasca pe Daniel Craig care a jucat rolul lui James Bond timp de 15 ani. 

Intr-un reportaj prezentat pe prima pagina a ziarului, The Sun a afirma ca lui Taylor-Johnson i s-a „oferit oficial slujba” si ca „va semna contractul in zilele urmatoare”.

O sursa apropiata jurnalistilor The Sun a declarat ca “Bond este jobul lui Aaron, daca doreste sa il accepte. Oferta oficiala este pe masa si asteapta sa primeasca un raspuns. In ceea ce priveste Eon, Aaron isi va semna contractul in zilele urmatoare si pot incepe sa se pregateasca pentru marele anunt.”

Intrebat saptamana trecuta daca va il va interpreta pe James Bond, Aaron a declarat intr-un interviu acordat revistei de moda Numéro: “Mi se pare fermecator si minunat ca oamenii ma vad in acest rol. il iau ca pe un mare compliment”.

Eon Productions, compania care produce filmele James Bond, este pe cale sa inceapa filmarile in decursul acestui an. Filmul a fost amanat din cauza grevelor de anul de la Hollywood, in prezent se finalizeaza scenariul iar productia ar urma sa inceapa in curand la Pinewood Studios din Buckinghamshire.

Taylor-Johnson este in cursa pentru mult-ravnitul job de cativa ani. Insa preferatii publicului pentru rolul agentului MI6 erau Cillian Murphy, recent castigator al premiului Oscar, Idris Elba, Henry Cavill si James Norton.

In 2022, The Sun a dezvaluit ca Aaron Taylor-Johnson era in cursa pentru acest rol dupa ce a facut in secret un test de filmare pentru Barbara Broccoli, detinatoarea francizei James Bond. Actorul pare potrivit pentru rol, fiind cunoscut deja pentru filme de actiune precum Kick-Ass si Avengers.

Potrivit jurnalistilor britanici, se pare ca rolul din “Nocturnal Animals” — film regizat de designerul Tom Ford — din 2016, in urma caruia a castigat un Glob de Aur pentru cel mai bun actor in rol secundar, i-a deschis usa pentru rolul Bond. Desi producatorii francizei sunt constienti de faptul ca nu este neaparat unul dintre cei mai cunoscuti actori din lume, talentul sau i-a impresionat pe fratii Broccoli.

In plus, Taylor-Johnson are foarte multe din cerintele pe care le are jobul lui Bond: este frumos, are un corp atletic si bine sculptat, este carismatic, are o imagine de gentleman tanar, modern, om de familie, cu experienta de fotomodel in campanii pentru Calvin Klein sau parfumurile Armani. Este un barbat cool, aspirational pentru publicul masculin si admirat de publicul feminin.

Aceste aspecte sunt importante pentru rolul lui Bond. Cursa pentru rolul lui James Bond este una dintre cele mai complexe din Hollywood si presupune ca fiecare actor care este luat in considerare sa aiba o reputatie impecabila, care poate fi asociata cu zecile de branduri pe care le promoveaza Bond, de la Coca-Cola la automobile de lux, ceasuri, whisky, costume, hoteluri, orase sau o asociere cu monarhul britanic.

Aaron este casatorit cu regizoarea Sam Taylor-Johnson (cunoscuta pentru filmul Fifty Shades of Grey). S-au cunoscut in 2009 cand el avea 18 ani iar ea avea 42 de ani, s-au casatorit in 2012 iar impreuna cresc cele doua fete pe care Sam le are dintr-o casatorie anterioara.

Si-a inceput cariera de actor in filmul “The Apocalypse” din 2000, alaturi de Richard Harris, si a aparut in 2008 in filmul pentru adolescenti “Angus, Thongs And Perfect Snogging” si in “Bullet Train” din 2022, alaturi de Brad Pitt. 

Anul acesta il veti vedea pe marele ecran in trei dintre cele mai asteptate filme ale anului, doua dintre ele avand buget de peste 100 de milioane de dolari. Va juca rolul lui Tom Ryder in “The Fall Guy”, al lui Sergei Kravinoff in “Kraven the Hunter” si Friedrich Harding in “Nosferatu” in regia lui Robert Eggers.

Aici puteti descoperi lista celorlalti actori care s-au aflat recent in cursa pentru a-l juca pe James Bond. 

Daniel Craig, acum in varsta de 56 de ani, a parasit franciza dupa filmul No Time To Die din 2021 in care Bond este aparent ucis. Ramane de vazut cum unde se va incadra urmatorul film in cronologie. Insa ultimul film al lui Craig, desi a fost lansat in pandemie, a obtinut peste 600 de milioane de dolari din vanzarile de bilete la cinema, la nivel mondial. 

Craig a mai jucat in Casino Royale din 2006, Quantum Of Solace din 2008, Skyfall din 2012 si Spectre din 2015. Insa a renuntat la franciza sustinand ca mai degraba si-ar „taia venele” decat sa joace din nou rolul lui 007, o declaratie care i-a atras critici aspre. 

Taylor-Johnson se potriveste de minune francizei 007 si respecta una dintre conditiile cheie puse de producatoarea Barbara Broccoli: sa fie un actor mai tanar care sa poata atrage public nou (mai tanar) si sa poata sustine fizic si emotional rolul cel putin 10-12 ani.

Citește în continuare