Skip to content

In culisele celei mai spectaculoase aparitii in filmele cu James Bond: cum au convins-o pe Regina Angliei sa apara intr-un scurt metraj alaturi de Bond (Daniel Craig). Noul film Bond, „No Time to Die”, e din 30 septembrie in cinema.

Din 30 septembrie avem in cinematografe mult asteptatul James Bond “No Time to Day”, iar fanii aventurilor cu James Bond pot cumpara deja bilete pentru proiectii.

Se anunta un regal al filmelor de actiune, cel mai cel dintre toate cele 25 de filme cu James Bond de pana acum, un ramas bun al lui Daniel Craig din acest rol realizat cu clasa si multa aventura.

In “No Time to Die”, il regasim pe James Bond la cinci ani dupa evenimentele din “Spectre”, cand a decis sa lase in urma viata de agent secret si sa se bucure de libertate in Jamaica. Linistea lui nu dureaza, insa, foarte mult, pentru ca vechiul lui prieten din CIA, Felix Leiter, are nevoie de serviciile lui. Asa ajunge pe urmele unui infractor misterios care are pe mâini o noua si foarte periculoasa tehnologie.

Filmul îi aduce pe marele ecran si pe Ana de Armas, Naomie Harris, Ralph Fiennes, Léa Seydoux si Rami Malek.

Pana ajungem in cinematografe sa ne bucuram de noul James Bond, iata detaliile de culise ale celei mai spectaculoase asocieri ale spionului 007: un film in care a aparut in persoana Regina Angliei dandu-i replica lui Bond.

S-a intampat in 2012 la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra cand organizatorii si-au folosit toate brandurile nationale pentru a promova sportul in tara lor.

Regizorul ceremoniei a fost Danny Boyle, domnul care a facut Trainspotting dar si Slumdog Millionaire (film cu 10 nominalizari la Oscar). Boyle stia ca il va folosi pe James Bond undeva in timpul ceremoniei si a avut ideea de a-l aduce aproape de Regina Angliei intr-un film prin care anunta sosirea Reginei pe stadion.

Povestea filmului: James Bond merge la Buckingham o ia pe Regina cu elicopterul pentru a o salva de un pericol misterios si o duce pana aproape de stadionul unde e ceremonia de deschidere, iar acolo sar amandoi cu parasuta. Regina ajunge la timp pentru a fi prezentata tuturor oficialitatilor de pe stadion.

Doar cand cititi synopsis-ul scurtmetrajului pare o nebunie greu de realizat cu participarea directa a Reginei care e o personalitate foarte sobra, dar Boyle e bun prieten cu Angela Kelly cea care de mai bine de 20 de ani creeaza toate tinutele Reginei, asa a apelat la ea.

Povestea in detaliu despre negocierea aparitiei apare in cartea biografica a Angelei Kelly, The Other Side of the Coin, iar in culisele filmului lucrurile s–au petrecut dupa cum urmeaza.

Cand Boyle a venit la Buckingham si si-a prezentat ideea, Angela Kelly i-a spus ca o va intreba imediat pe Regina. L-a lasat pe Danny Boyle in biroul ei de la etajul dedicat garderobei Reginei si s-a dus in apartamentele acesteia.

“Sunt foarte putine ocazii in care Regina se indeparteaza de la protocol, dar propunerea lui Danny Boyle care a venit cu un an inainte de Olimpiada, in 2011, era ceva greu de refuzat”, isi aminteste Angela Kelly in cartea sa.

“Era cea mai dramatica si  mai spectaculoasa intrare a Reginei la un eveniment din toata istoria si cand am auzit planul lui Danny, l-am rugat sa-mi dea cateva minute sa o intreb pe Regina. Imi amintesc expresia socului de pe fata lui Danny cand a inteles ca am sa o intreb pe Majetatea Sa imediat, dar nu era ceva ce a amanam pentru ca daca ar fi spus NU, incheieam pe loc discutiile.

Am urcat catre apartamentele Reginei, care din fericire nu avea program chiar in acel moment, si am intrebat-o daca i-ar placea sa aiba o apartie surpriza la Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

A fost foarte amuzata de idee si a acceptat imediat. Apoi am intrebat-o daca i-ar placea sa spuna ceva in film, sa aiba o replica si, fara ezitate, Majetatea Sa a spus “Desigur, ar trebui sa spun ceva. Pana la urma el vine sa ma salveze, sa ma duca la timp la  Ceremonie”. Am discutat pe loc ce ar putea spune “Good evening James, sau Good evening Mr Bond, iar Regina a spus ca i-ar placea sa rosteasca “Good evening, Mr Bond”

Cand m-am intors in birou si i-am spus lui Danny ca singura dorinta suplimentara a Reginei este sa rosteasca vorbele iconice “buna seara, domnule Bond”, aproape ca a cazut de pe scaun.”

Dincolo de aprobarea de a aparea in film pregatirea aparitiei Reginei a necesitat o logistica impresionanta: rochia pe care o purta trebuia sa arate bine si cand cascadorul sarea cu parasuta, trebuia sa fie in identitatea hainelor Reginei, sa fie intr- culoare vibranta ca sa arate bien si in film, dar si intre personalitatile pe care urma sa le intalneasca la ceremonie si… nu trebuia sa fie in culoarea oficiala a drapeului niciunui stat dintre cele care erau in ceremonia de deschidere.

S-au facut doua rochii identice si, pentru ca proiectul s-a dorit a fi secret, cei de la Buckingham stiau ca rochia a doua este pentru o expozitie.

In ziua filmarii, Regina care s-a bucurat vizibil ca il intalneste pe Daniel Craig, a improvizat la filmare si l-a lasat pe James Bond sa o astepte… momentul din film e foarte amuzant, iar Craig a avut prezenta de spirit sa intre in jocul Majetatii sale pentru ca nu au fost duble cu Regina.

Aici puteti vedea filmul…

Proiectul a fost atat de secret incat nici nepotii Reginei, printii William si Harry nu au stiut de aparitia in persoana a Majestatii Sale in film; erau in arena la ceremonia de deschidere de la Olimpiada 2012 si cand au vazut in filmul de pe ecrane ca e chiar Regina, nu o actrita care o imita, toata lumea din jur i-a auzit sunpand la unison “Go, Granny”

Ultimul film in care Daniel Craig va fi James Bond – No Time to die – intra in cinematografe pe 30 septembrie. E o productie de 300 de milione de dolari si va fi cel mai spectaculos dintre filmele Bond.

Mai jos puteti citi despre una dintre cascadoriile cele mai spectaculoase din noul film, dar si despre podcastul cu toti actorii din distributie

Citește în continuare