Skip to content

Cea mai scumpa pizza din lume costa 8300 de euro, e cu caviar si creveti dintr-o zona exclusivista. Vine cu chef-ul care a preparat-o, cu tacamuri de colectie si bauturile care se potrivesc

Pentru ca vin multe zile libere, o mini vacanta de august si fiecare dintre noi vom avea mici rasfaturi culinare, iata o informatie pentru un zambet si pentru relaxare.

Renato Viola din Salerno, unul dintre cei mai apreciati „maestri pizzaioli” din Italia, a creat pizza Louis XIII (sau „Luigi XIII”), considerata cea mai scumpa pizza din lume.

O pizza Louis XIII costa aproximativ 8.300 euro pentru doua persoane, dar poate ajunge pana la 12.000 euro  in anumite locatii internationale.  Este o pita care are 20 cm diametru si este pregatita exclusiv la comanda special.

Evident ca sa aiba o justificare pentru acest pret este preparata din ingrediente ultra-luxoase. Aluatul este din faina organica araba, dospit timp de 72 de ore, presarat cu sare roz Murray River din Australia, atent selectionata. Toppingurile au si ele regim de lux; avem trei soiuri de caviar rar: Oscietra Royal Prestige, Kaspia Oscietra Royal Classic (coasta iraniana) si caviar Beluga Kaspia, aragoste din Palinuro (cele mai scumpe specii mediteraneene), creveti rosii din Acciaroli, pestele rar numit cicala de mare (squilla mantis) si sapte tipuri de branzeturi, inclusiv Mozzarella di Bufala Campana DOP organica.

La acest pret spectaculos, pizza nu vine cu cuierat ci este livrata si preparata la domiciliul clientului de catre Chef Renato Viola, impreuna cu un somelier si un alt bucatar – in locatia clientului (cu exceptia aluatului pregatit in avans) . Chef-ul vine si cu vesela pentru ca se foloseste vesela si tacamuri de colectie, in editie limitata .

In servirea acestei pizza sunt incluse bauturile care, pe meniu, sunt urmatoarele Cognac Rémy Martin Louis XIII, sampanie Krug Clos du Mesnil 1995, brandy Cardenal Mendoza Carta Real Sánchez Romate Finos.

Dincolo de senzational, Pizza LouisXIII de Renato Viola este renumita pentru combinatia extrema de ingrediente rare si scumpe, servirea exclusiva si ceremonia asociata experientei—totul in pretul sau exorbitant.

Citește în continuare