Skip to content

A inceput Stagiunea Digitala de Teatru Politic. Spectacolele au loc pana pe 25 martie si sunt disponibile online gratuit

Stagiunea Digitala de Teatru Politic si-a propus sa ofere continut cultural de calitate prin expunerea de spectacole contemporane, sub umbrela unui teatru asumat politic – un teatru care documenteaza si investigheaza vremurile tulburi-vremurile grele pe care le traversam si care ne ofera noi optici asupra lumii in care traim.

Pana pe 28 martie, vor fi difuzate online, pe canalul propriu de YouTube, spectacole din portofoliul Stagiunii de Teatru Politic. Fiecare spectacol va rula, in versiune digitala, timp de trei zile, in cadrul Stagiunii Digitale de Teatru Politic.

“’90” este un spectacol care investigheaza si reevalueaza perioada post-socialista, pornind de la amintiri personale si istorii de familie ale echipei spectacolului.

Spectacolul este rezultatul unui demers de rememorare si teatralizare a experientelor de familie, penduland intre implicare emotionala si distantare critica. Echipa spectacolului este formata din Alexandru Fifea, Alice Monica Marinescu, Katia Pascariu, Alexandru Potocean, Andrei Serban; scenografia: Irina Gadiuta; coregrafia: Paul Dunca; regia si dramaturgia: David Schwartz. Spectacolul este disponibil in perioada 13-16 martie 2022, detalii aici.

“The Protocols” – queer active art performance – este despre o pandemie care dureaza de 40 de ani despre o comunitate minoritara, decimata.

Textul si regia sunt semnate de Bogdan Georgescu; performeri: Paula Dunker, Raj Alexandru Udrea; scenografie: Irina Gadiuta; muzica: Alex Bala; coregrafie: Tania Cucoreanu; video – imagine si montaj: Andrei Ionita. Spectacolul este disponibil din 16-19 martie 2022, detalii aici.

“Capete infierbantate 2020” analizeaza sistemul medical din Romania si consecintele aplicarii logicii profitului in domeniul sanatatii, in contextul actualei crize sanitare provocate de pandemia Covid-19.

Text este scris de Mihaela Michailov & David Schwartz, iar din distributie fac parte Alexandru Potocean, Oana Rusu, Teodora Retegan, Maria Sgarcitu. Scenografia: Irina Gadiuta; Muzica: Teodora Retegan & Maria Sgarcitu; Miscarea scenica: Mihai Mihalcea; Colaboratoare documentare: Dora Constantinovici; Regia: David Schwartz, cu ilustratii: Catalin Rulea si fotografii de Raluca Turcanasu. Spectacolul este disponibil din 19-22 martie 2022, detalii aici.

Matern” este un spectacol de explorare cu mijloace performative a transformarilor la care este supus corpul si psihicul persoanelor care devin mame.

Maternitatea este considerata o etapa dezirabila in viata femeilor, ceea ce face ca aspectele mai dificile cu care se confrunta multe dintre acestea, pe durata maternitatii, sa ramana un tabu in societate, cu un potential impact negativ asupra imaginii de sine sau bunastarii emotionale si psihologice.

Conceptul si scenariul sunt semnate de Alice Monica Marinescu; cu: Oana Rusu si Alice Monica Marinescu; miscare scenica: Carmen Cotofana; scenografie: Irina Gadiuta; muzica si versurile: Maria Sgarcitu si Teodora Retegan; grafica: Lucia Marneanu; ilustratii: Catalin Rulea si fotografii: Raluca Turcanasu. Spectacolul se difuzeaza intre 22-25 martie 2022, detalii aici.

Spectacolul “Lucrator universal” povesteste istoriile personale si relatiile de munca a patru lucratori din „Mon Ami”, un supermarket fictiv din Bucuresti.

Realizat in parteneriat cu Federatia Sindicatelor din Comert si bazat pe o cercetare extinsa, spectacolul vorbeste, intr-un cadru fictional, despre problemele, presiunile si provocarile cu care se confrunta angajatii si sindicatele din comert in context local.

Din distributia spectacolului fac parte Alice Monica Marinescu, Katia Pascariu, Alexandru Potocean, Andrei Serban; scenografia este semnata de Irina Gadiuta; muzica si versurile: Maria Sgarcitu; coregrafia: Carmen Cotofana; identitatea vizuala: Catalin Rulea; regia si scenariul: David Schwartz; documentare: Veronica Lazar, Alice Monica Marinescu, Rodica Novac, Katia Pascariu, Alexandru Potocean, David Schwartz, Andrei Serban, Andra Tarara. Spectacolul este disponibil in perioada 25-28 martie 2022, detalii aici.

Citește în continuare