Skip to content

Prima imagine de la filmarile “A Knight of the Seven Kingdoms”, al treilea serial al francizei „Game of Thrones” produs de HBO. Romanul care sta la baza povestii este disponibil si in limba romana.

HBO a dezvaluit prima fotografie care anunta filmarile pentru un nou serial de tip spin-off inspirat de universul Game of Thrones. Este vorba despre “A Knight of the Seven Kingdoms”, fiind dezvaluite si numele actorilor care vor juca in rolurile principale, actori cunoscuti din seriale de succes precum „The Crown” si „True Detective”.

Filmarile au inceput in Belfast, capitala Irlandei si se vor concentra pe povestea cavalerului Dunk si a scutierului Egg. Povestea este bazata pe trei nuvele publicate de George R.R.R. Martin in colectia “Cavalerul celor sapte regate”, tradusa si in limba romana de Editura Nemira, in colectia Nautilus Fantasy.

Sarah Adina Smith (“Lessons in chemistry”, „Hanna”) va regiza trei dintre cele sase episoade ale primului sezon; producatorul executiv Owen Harris va regiza celelalte trei episoade.

Primul sezon al seriei este asteptat sa fie lansat anul viitor, cel mai probabil pentru a tine fanii Game of Thrones in pauza uriasa dintre cele doua sezoane “House of the Dragon”. Sezonul 2 al prequel-ului GOT a inceput sa fie difuzat zilele trecute insa din cauza grevei de la Hollywood nu s-a lucrat deloc la noi scenarii pentru a filma continuarea povestii. De aceea ar putea dura aproape doi ani intre sezoanele 2 si 3.

Serialul se afla in lucru din aprilie 2023, este scris si produs de Martin si Ira Parker („The Sympathizer”, „House of the Dragon”). Ryan Condal, Vince Gerardis, Owen Harris si Sarah Bradshaw sunt producatori executivi.

“A Knight of the Seven Kingdoms” urmareste ispravile cavalerului Ser Duncan cel Inalt (Peter Claffey) si ale tanarului sau scutier, Egg (Dexter Sol Ansell), cu aproximativ 100 de ani inainte de evenimentele din “Urzeala tronurilor” si 100 de ani dupa evenimentele din „Casa dragonului”. 

Calatoria lor ii va duce la un turnir in care vor intalni mai multi membri ai dinastiei Targaryen – printre care Printul Aerion Targaryen (Finn Bennett), Printul Baelor Targaryen (Bertie Carvel) si Printul Maekar Targaryen ( Sam Spruell) – alaturi de un alt cavaler cunoscut sub numele de Laughing Storm, Ser Lyonel Baratheon (Daniel Ings), si un papusar pe nume Tanselle (Tanzyn Crawford).

Pe Bennet il stiti din “True Detective”, pe Carvel din “The Crown”, pe Ings din “Sex Education” iar pe Spruell din “Fargo.

Potrivit descrierii de pe site-ul HBO: “Cu un secol inainte de evenimentele din „Game of Thrones”, doi eroi neasteptati rataceau prin Westeros… un cavaler tanar, naiv, dar curajos, Ser Duncan cel inalt, si micutul sau scutier, Egg. Plasat intr-o epoca in care linia Targaryen inca detine Tronul de Fier, iar amintirea ultimului dragon nu a disparut inca din memoria vie, destine marete, dusmani puternici si ispravi periculoase, toate acestea ii asteapta pe acesti prieteni improbabili si incomparabili.”

“Cavalerul celor sapte regate” este o colectie care contine primele trei nuvele din seria “Dunk si Egg” a lui George R.R.R. Martin. A fost publicata in octombrie 2015.

Intentia initiala a lui Martin a fost de a publica toate nuvelele “Dunk si Egg” intr-o serie de antologii, asa cum s-a facut pentru primele trei povestiri. Dupa aceea, toate povestirile ar fi fost adunate intr-un singur volum mai mare. Cu toate acestea, in momentul in care a fost lansat “Cavalerul misterios”, a fost clar ca povestile erau prea lungi si ca urmau sa fie prea multe, asa ca planul initial nu a putut fi urmat. In schimb, a fost planificata o serie de colectii Dunk and Egg.

Titlul original planuit pentru prima colectie era “The Hedge Knight” insa exista deja un roman ilustrat cu aceeasi denumire asa ca planurile s-au schimbat si de data aceasta. In schimb, titlul complet al noului serial pe site-ul HBO este “A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight”, ramane de vazut daca este denumirea finala a productiei. 

Versiunea in limba romana pentru “Cavalerul celor sapte regate” poate fi achizitionata aici

Mai jos puteti citi despre noul sezon „House of the Dragon” dar si despre alte seriale inspirate de Game of Thrones care s-au aflat in lucru in ultimii ani.

Citește în continuare