Skip to content

ABBA va lansa doua noi single-uri anul acesta

Intr-un interviu recent, muzicianul Bjorn Ulvaeus a declarat ca ABBA va lansa doua piese noi, cel mai probabil pana la finalul acestui an.

Ulvaeus anuntase anterior ca cei 4 membri ABBA lucreaza impreuna la un nou proiect muzical si a descris reintalnirea ca una grozava, dar totodata ciudata pentru ca trupa nu se mai intalnise de mult in formula completa intr-un studio, insa atmosfera a fost una extraordinara.

Cele doua cantece se vor numi “I Still Have Faith in You” si “Don’t Shut Me Down”

Ultima piesa ABBA a fost “Thank You for the Music”, lansata in 1983. Trupa care a vandut peste 380 de milioane de discuri a devenit cunoscuta la nivel international dupa ce a castigat concursul Eurovision in 1974, cu melodia “Waterloo”. In 2005, la 50 de ani de la prima editie Eurovision, “Waterloo” a fost ales cel mai bun cantec din istoria competitiei.

ABBA s-a reunit oficial in 2018, au anuntat cantece noi si un proiect numit “The Abbaters”, insa pana acum nu au venit cu nimic concret

“Dupa 35 de ani, toti am simtit ca va fi distractiv sa ne unim din nou fortele si sa intram in studioul de inregistrari” a fost declaratia din 2018. Pe langa piesele mentionate, dar care se lasa inca asteptate, ABBA au mai anuntat si “The Abbaters”, o experienta digitala de divertisment, in cadrul careia membrii trupei vor aparea sub forma unor avatare digitale, numite “abbatars”. Odata cu intarzierile asociate pandemiei, nici data de lansare a acestui proiect nu este stabilita.

Dupa destramarea trupei, Benny Andersson si Bjorn Ulvaeus au compus muzica pentru scena, iar Anni-Frid Lyngstad si Agnetha Faltskog au avut cariere solo

La 10 de ani de la despartire, in 1992, cei patru a lansat compilatia “ABBA Gold”, iar in 1999, muzica ABBA a fost adaptata pentru musicalul de mare succes Mamma Mia! Acest show a inspirat si filmul cu acelasi nume, lansat in 2008, care a avut parte si de o continuare in 2018, “Mamma mia! Here We Go Again!”.

Musicalul “Mamma Mia!” a fost adaptat si la noi in tara si i-a avut in distributie pe Loredana, Horia Brenciu, Aurelian Temisan, Cornel Ilie, Ana Munteanu sau Adrian Nour

Turneul national “Mamma Mia!” a fost unul de mare succes, showul fiind desemnat in 2018 “spectacolul anului”. Productia a avut o coregrafie spectaculoasa si peste 20 de piese ale trupei ABBA au fost traduse si adaptate in limba romana.

Citește în continuare