Skip to content

In Abu Dhabi se construieste o insula imersiva dedicata exclusiv jocurilor video. Investitia va fi de un miliard de euro si va fi un paradis al gamerilor in care se vor putea caza pentru a participa la campionate mondiale.

True Gamers, un operator de sali de jocuri video din Emiratele Arabe Unite, a anuntat recent un proiect indraznet de construire a unei insule artificiale futuriste in Abu Dhabi, dedicata exclusiv sporturilor electronice (e-sports) si competitiilor de jocuri video.

Ideea a fost este dezvoltata in contextul in care industria jocurilor video este in continua ascensiune financiara si sunt create tot mai multe competitii si campionate mondiale dedicate gamerilor. Totodata, Orientul Mijlociu reprezinta o regiune importanta pentru e-sports, cu peste trei milioane de jucatori recunoscuti la nivel mondial.

Pe insula vor fi construite doua turnuri futuriste uriase de peste 30 de etaje care vor gazdui toate echipamentele si salile necesare pentru competitii si turnee de sporturi electronice, dar si spatii de cazare si ateliere unde se creeaza noi jocuri. 

Insula va reprezenta cel mai mare centru dedicat jocurilor video din lume si primul de acest tip in Orientul Mijlociu, va include sali echipate cu cele mai noi tehnologii imersive, spatii dedicate antrenamentelor si, in premiera in industrie, camere de cazare pentru jucatori. Va fi proiectata de o echipa de experti din care vor face parte arhitectii Haitham Khojali si Abdullah Bin Baz si va fi construita langa plaja cartierului Al Raha.

Cele doua puncte focale ale insulei vor fi Turnul Digital, care va avea spatii de intalnire, birouri pentru startup-uri si studiouri de animatie, si TG Arena care va gazdui un club de computere, jocuri pe consola si simulatoare, sali de antrenament, expozitie si conferinte, si arene pentru turneele de e-sport. Costul investitiei ajunge pana la un miliard de euro, iar compania va aloca pana la 300 de milioane de euro, restul sumei fiind asigurate de investitori din domenii conexe. 

Pe langa cele doua turnuri, proiectul presupune si construirea unui hotel de lux cu 200 de camere echipate cu toate facilitatile pentru a caza echipele de jucatori care vin la Abu Dhabi. 

GG Resort, dupa cum a fost denumit hotelul, va fi inspirat de unele dintre cele mai populare jocuri ale momentului: Call of Duty si PUBG. Jucatorii se vor putea caza acolo pentru a fi mai aproape de toate facilitatile oferite de insula si vor putea beneficia de un program special de nutritie. Totodata, in camere, vizitatorii vor avea acces si la computere de ultima generatie, dar si la spa, piscina si plaja privata. Insula va avea inclusiv un port privat dedicat jucatorilor, pentru a putea explora imprejurimile pe barca sau iaht.

Desi True Games nu a anuntat inca data de incepere a santierului sau o estimare pentru data de finalizare a insulei, expertii sustin ca ar putea fi gata pana in 2030.

Citește în continuare