Skip to content

Adidas lanseaza un model de pantofi de alergare interzis la Jocurile Olimpice. Este descris ca fiind „ilegal de rapid”, cu o tehnologie inovatoare care sustine diferitele zone ale piciorului in timpul alergarii.

Adidas a prezentat recent Adizero Prime x 2 Strung, cea mai recenta aditie la vasta sa colectie de pantofi de alergare. Spre deosebire de majoritatea perechilor de incaltaminte ai brandului, noul model nu va fi putea fi purtat de sportivii de performanta in timpul competitiilor deoarece a fost conceput fara constrangerile impuse de regulamentele de cursa.

De altfel, nonconformismul pantofilor fata de standardele oficiale este punctul cheie al campaniei de marketing adidas care ii promoveaza cu mesajul „ilegal de rapid”. Sunt creati special pentru alergatorii care vor sa isi depaseasca recordurile personale si sa fie sustinuti in acest demers de pantofii purtati.

Nu este primul model de pantofi lansat recent care ar fi interzis in cadrul curselor de alergare. Anul trecut, New Balance a lansat modelul FuelCell Super Comp care incalca de asemenea regulile oficiale.

Incaltamintea alergatorilor de elita este limitata la o inaltime maxima a talpii de 40 mm si la o placa de carbon, in timp ce Adizero Prime x 2 Strung are o inaltime a talpii de 50 mm si un sistem de placi duble cu infuzie de carbon.

Reglementarile impuse pentru cursele de cel mai inalt nivel din lume, inclusiv pentru Jocurile Olimpice, sunt create pentru a asigura ca alergatorii nu beneficiaza de avantaje suplimentare prin pantofii purtati. De aceea, cei mai mari producatori de incaltaminte lucreaza in mod obisnuit in aceste limite impuse la nivel international pentru a oferi „maximum de beneficii permise in mod legal”.

Coralie Ho-Van, manager al departamentului dedicat incaltamintei de alergare Adidas, a declarat intr-un comunicat de presa: „Fara limitele regulilor obisnuite, am avut spatiu pentru a da frau liber tuturor capacitatilor creative ale echipei noastre de design de produs. Acest lucru a insemnat ca am putut crea un pantof care impinge limitele a ceea ce este posibil pentru incaltamintea de alergare. Concluziile pe care le-am obtinut in urma testelor aprofundate cu atletii au avut ca rezultat un pantof cu stabilitate si mai multa elasticitate in partea anterioara si mijlocie a piciorului.”

Talpa este bazata pe cele trei straturi de spuma Lighstrike Pro care sunt suprapuse unul peste altul, fiind cea mai inalta talpa Adidas pentru pantofi de alergare de pana acum.

„2 Strung” din numele pantofului se refera pe de o parte la cele doua placi cu infuzie de carbon care incadreaza talpa intermediara si ofera capacitate de reactie dar si la partea superioara a acestuia care este tricotata cu straturi suplimentare pentru a-i conferi rezistenta in zona calcaiului si cea de mijloc a piciorului si flexibilitate la nivelul gleznelor.

Aceste inovatii aduc o stabilitate suplimentara in timpul alergarii, in special in zonele care au cea mai mare nevoie de ea.

Modelul va fi lansat in doua combinatii de culori: una in alb, negru si albastru cyan si alta in galben lamaie, negru, violet si rosu. Va fi disponibil pe 15 septembrie prin intermediul aplicatiei, site-ului si magazinelor fizice Adidas, pe langa anumiti retaileri, la pretul de 280 de euro.

Mai jos puteti descoperi alte perechi remarcabile de incaltaminte Adidas din ultimii ani.

Citește în continuare