Skip to content

Albumul „Harvest” al lui Neil Young implineste 50 de ani. O editie speciala va fi disponibila in curand

Neil Young, „parintele spiritual al muzicii grunge” si star rock al anilor ’60, relanseaza albumul „Harvest”, cel mai de succes album al sau comercial si unul dintre cele mai durabile lansari rock din toate timpurile. Albumul va fi reeditat intr-o editie aniversara de 50 de ani, pe 2 decembrie. Acesta va fi disponibil in versiuni de doua LP/7″ si doua DVD-uri sau trei CD-uri/doua DVD-uri.

Ambele editii includ performanta BBC In Concert a lui Young din 23 februarie 1971 si documentarul nelansat de doua ore Harvest Time, care relateaza realizarea albumului.

Al patrulea album solo al lui Young, „Harvest” include unele dintre cele mai bune lucrari ale artistului din toate timpurile, sub forma „Old Man”, „The Needle and the Damage Done”, sau  „Alabama”. O multime de alte vedete apar peste tot, inclusiv James Taylor, Linda Ronstadt, David Crosby, Stephen Stills si Graham Nash.

Luna trecuta, Neil Young & Crazy Horse au anuntat un nou album numit „World Record”, produs de Young si Rick Rubin, care va fi lansat pe 18 noiembrie.

Neil Young este unul dintre legendele muzicii rock, cu o cariera muzicala de o jumatate de secol, 34 de albume sub propriul sau nume si cateva albume clasice cu Buffalo Springfield si Crosby, Stills, Nash si Young.

Din 1988, Neil Young a prezentat in mai multe interviuri posibilitatea de a-si organiza arhiva de materiale nepublicate (live, studio, demo etc.) si de a le pune la dispozitia publicului in versiuni esalonate. Proiectul a luat forma concreta sub numele de „ Neil Young Archives Series”, care este inca activ pe website-ul oficial al cantaretului.

De asemenea, Neil Young a regizat sau co-regizat mai multe filme precum „Calatorie prin trecut” (1979), „Human Highway” (1982) sau „CSNY DejaVu” (2008), folosind pseudonimul Bernard Shakey, si a facut parte din productia  mai multor documentare si filme de concert. Acesta apare si in documentarele semnate de Dave Grohl, „Sound City” (2013), dar si in „A MusiCares Tribute to Bruce Springsteen” (2014).

Citește în continuare