Skip to content

Alec Baldwin se apara in social media de acuzatiile ca incetineste ancheta privind impuscaturile fatale de pe platoul de filmare Rust

Sâmbata, Alec Baldwin a distribuit un videoclip pe Instagram in care s-a adresat publicului cu privire la cele mai recente evolutii ale incidentului din octombrie de pe platourile de filmare ale productiei Rust, in urma caruia directoarea de imagine Halyna Hutchins a murit.

„Orice sugestie ca nu ma conformez cererilor, ordinelor, solicitarilor sau mandatelor de perchezitie cu privire la telefonul meu, este o prostie, este o minciuna”, a spus actorul.

Baldwin a mentionat insa ca autoritatile din alt stat trebuie sa intermedieze cu judecatoria statului in care locuieste pentru a face o cerere pentru telefonul sau: „Trebuie sa specifice ce anume vor. Nu pot pur si simplu sa-ti caute prin telefon si sa-ti ia, stii tu, fotografiile sau scrisorile de dragoste catre sotia ta sau ce vrei tu. „Dar, bineinteles, vom respecta in proportie de 1000 la suta toate acestea. Suntem perfect in regula cu asta. Cel mai bun mod, singurul mod, in care putem onora moartea Halynei Hutchins este sa aflam adevarul. Pentru asta lucrez, insist, cer”, a spus actorul in filmarea de pe Instagram.

In prezent, Baldwin este implicat intr-o ancheta privind moartea lui Hutchins, care a decedat pe platoul de filmare din Utah al filmului Rust la care Baldwin era producator si actorul din rolul principal. La momentul repectiv un pistol de recuzita pe care il tinea Baldwin in mâna s-a descarcat accidental.

Mesajul de sambata este cel de-al doilea postat de actorul american in ultimele zile in contextul in care presa americana spune ca Baldwin incetineste ancheta prin reprezentatii sai. Conform legislatiei americane, Baldwin nu este reponsabil ca actor pentru incidentul de pe platourile de filmare, daca descarcarea a fost accidentala, dar poate fi condamnat in calitatea sa de producator pentru ca nu a supravegheat siguranta angajatilor sai.

Actorul se afla acum intr-o campanie de imagine si, in prima zi a anului 2022, a mai postat un mesaj pe instagram in care, reflectând asupra implicarii sale in moartea directorului de imagine, a numit incidentul „cea mai rea situatie” din toate timpurile.

Pe 1 ianuarie Alec Baldwin a postat un videoclip de aproape 13 minute si a vorbit direct la camera impartasind sperantele sale pentru anul viitor, in contextul consecintelor tragicei impuscaturi.

„Am avut mai multi oameni care au fost amabili, grijulii si generosi in spirit decât am avut oameni care ne-au aratat ura lor legata de moartea Halynei Hutchins”, a spus Baldwin. „Nu mi-e teama sa spun asta si sa o exprim in câteva eufemisme – cineva a murit foarte tragic. Si am primit atât de multa bunavointa din partea oamenilor. Este pur si simplu incredibil. Aceasta a fost cu siguranta cea mai grava situatie in care am fost implicat vreodata si sper din tot sufletul ca persoanele insarcinate cu investigarea intregii situatii sa ajunga la adevar cât mai curând posibil. Nimeni nu doreste adevarul mai mult decât mine.”

Citește în continuare