Skip to content

Alicia Keys lanseaza impreuna cu Khalid „So Done”. Actrita Sasha Lane din „American Honey” are rolul principal in videoclip.

Colaborarea dintre Alicia Keys si Khalid s-a materializat in videoclipul „So Done”, care tocmai a avut premiera pe YouTube.

Piesa vine dupa ultimul single al artistei, „Perfect Way To Die”, aparut in luna iunie, in urma protestelor Black Lives Matter si vorbeste despre „cultura violentei politiei” si un „sistem de rasism care priveste viata celor de culoare ca fiind nedemna”. Inainte de aceasta, a lansat o serie de piese, inclusiv „Good Job”, „Underdog”, „Time Machine” si „Show Me Love”, impreuna cu artistul Miguel.

Noul single va face parte de pe cel de-al saptelea album de studio al lui Keys, numit „Alicia”, care urmeaza sa fie lansat in aceasta toamna.

De asemenea, cantareata a anuntat recent ca intentioneaza sa lanseze propriul brand de frumusete in 2021.

Tot la inceputul verii, Khalid a facut cunoscuta piesa „Experience”, o colaborare cu Victoria Monét si SG Lewis. Pe fondul protestelor Black Lives Matter, trio-ul a explicat de ce au pastrat data prevazuta pentru lansare mentionand ca au folosit „intotdeauna muzica precum o forma de evadare din lucrurile tulburatoare.” Aceasta melodie, desi este profunda ca subiect, se simte vesela, pentru artisti fiind important sa evidentieze si sa sarbatoreasca bucuria si dragostea oamenilor de culoare in mijlocul atator dureri si traume.

Noul single hipnotizant al Aliciei Keys, „So Done”, este insotit de un videoclip aflat intr-un contrast puternic cu vibratia pe care o ofera melodia.

In clipul regizat de Andy Hines, actrita Sasha Lane din „American Honey” are rolul principal, in momentul in care ajunge la balul organizat de liceu, unde Alicia si Khalid sustin un concert. Petrecerea urmeaza sa fie perturbata de motociclisti, care o invita pe Sasha sa li se alature pentru o plimbare nocturna cu motorul.

Keys a mentionat ca aceasta melodie este despre refuzul de a se schimba in numele altora si de a renunta la ideile celorlalti despre cum ar trebui sa fie viata fiecaruia.

Piesa acompaniata de chitara este scrisa de cei doi artisti impreuna cu compozitorul suedez Ludwig Göransson, castigator a premiului Oscar pentru cea mai buna coloana sonora pentru filmul „Black Panther” si a trei premii Grammy, printre care trofeul pentru compozitorul anului 2019.

De-a lungul carierei artistice, Alicia Keys a primit numeroase premii, inclusiv 15 trofee Grammy si 17 premii NAACP (National Association for the Advancement of Colored People) – oferite vedetelor de culoare in cadrul ceremoniei organizata in Statele Unite, similara cu premiile Oscar sau Grammy.

Nascuta in 1981, la New York, Alicia Keys a inceput sa ia lectii de pian la varsta de 7 ani, iar dupa absolvirea Professional Performance Arts School, a semnat un contract cu Clive Davis, directorul Arista Records. In 1999, acesta a renuntat la Arista Records pentru a se alatura companiei J Records detinuta de Sony Music Entertainment.

Keys l-a urmat pe Davis si a debutat cu albumul intitulat „Songs in A Minor”, castigator a cinci premii Grammy, foarte apreciat pentru maturitatea versurilor sale. Inainte de lansarea albumului cu o zi, Davis a obtinut pentru cantareata o aparitie in cadrul emisiunii lui Oprah.

Au urmat albumele de succes precum „The Diary of Alicia Keys” (2003), „As I Am” (2007) si „Girl on Fire” (2012). Melodia „My Boo”, un duet cu Usher, de pe cel de-al doilea album al artistei, i-a adus trofeul Grammy pentru cea mai buna interpretare R&B a unui grup.

In 2008 a inregistrat „Another Way to Die” cu Jack White, care a fost prezentata ca melodie tematica pentru filmul „James Bond Quantum of Solace” (2008). In anul urmator, a inregistrat hitul „Empire State of Mind” cu Jay-Z.

In luna martie a acestui an, Keys a publicat biografia „More Myself: A Journey”, in care a reflectat asupra trecutului ei din New York si a mentionat despre pianul primit cadou, cu ajutorul caruia a inceput cariera ei de succes. Versiunea audiobook-ului povestit de Keys, include introduceri si descrieri de Oprah Winfrey, Bono, Swizz Beatz, Jay Z si Michelle Obama.

Citește în continuare