Skip to content

Ana Bianca Popescu, Irina Velcescu si Tudor Istodor in Ex – o drama incisiva despre alegeri, in premiera, la Teatrul Mic. Dramaturgul Marius von Mayenburg vine la o discutie cu publicul.

Teatrul Mic prezinta in premiera nationala, la Sala Studio – Gabroveni 57, spectacolul Ex de Marius von Mayenburg, in regia lui Theodor Cristian Popescu, decorul Niculae Theodor Cristian, costumele Sabina Reus.

Primele reprezentatii vor avea loc pe 28 si 29 septembrie, respectiv 4 si 5 octombrie 2023 (premiera oficiala), ora 19:00.

Noua productie ii are in distributie pe actorii Ana Bianca Popescu, Irina Velcescu si Tudor Istodor.

Versiunea regizorala semnata de Theodor Cristian Popescu ne invita in mijlocul intimitatii unei relatii de cuplu care, privita de la distanta, ar putea trece ca perfecta. Ea este medic, el arhitect, au doi copii si o casa moderna. Insa echilibrul vietii lor de familie este pus serios la incercare cand, in miezul noptii, apare la usa fosta iubita a arhitectului.

Spectacolul transeaza dependentele acestei relatii, provocand spectatorul sa reflecteze, impreuna cu personajele, la ceea ce ramane in urma impulsurilor, gandurilor neimpartasite si a deciziilor pripite. Drama psihologica continua sa ne dezvaluie, pana la final, fragilitatea sentimentelor si a raporturilor umane.

Theodor-Cristian Popescu a pus in scena peste 70 de spectacole, majoritatea pe texte contemporane, in premiera nationala. Este considerat printre pionierii teatrului independent romanesc post 1989 cu Compania Teatrala 777, iar in prezent este prof.univ.dr. la UNATC Bucuresti.

Marius von Mayenburg este unul dintre cei mai jucati dramaturgi contemporani, textele sale fiind traduse in peste 30 de limbi. In Romania, piesele sale Chip de foc, Uratul, Copilul rece, Plastic, Martiri, Bang, Perplex au fost montate cu succes pe scene importante: Teatrul National Bucuresti, Teatrul National Radu Stanca Sibiu, Teatrul National Marin Sorescu Craiova, Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad, Teatrul German de Stat Timisoara s.a. In prezent activeaza ca regizor si dramaturg in cadrul renumitului teatru berlinez Schaubühne am Lehniner Platz.

In preambulul reprezentatiei programate pe 8 octombrie, de la ora 18:00, la Sala Studio- Gabroveni 57, Marius von Mayenburg va participa, cu sprijinul Goethe Institut, la un dialog deschis, alaturi de regizorul Theodor Cristian Popescu si actorii din distributia spectacolului.

Urmatoarele reprezentatii sunt programate pe 11 si 29 octombrie,  la Sala Studio- Gabroveni 57 a Teatrului Mic.

Spectacolul se adreseaza publicului cu varsta de peste 18 ani.

Biletele pot fi achizitionate online de pe site-ul www.teatrulmic.ro, platforma bilet.ro si de la casele de bilete ale Teatrului MIC (Sala Atelier si Sala Studio).

Citește în continuare