Skip to content

Ana Ularu apare in cel mai nou clip realizat de fotograful Alex Galmeanu alaturi de Oigan (Kumm)

Actrita Ana Ularu revine in zona muzicala, de data aceasta cu o aparitie alaturi de Oigan, muzician veteran al scenei indie din Romania (Kumm, Robin & The Backstabbers, Moon Museum). Ana este vocea celui mai recent single compus si produs de artist, “Meteorologie”, care face parte de pe viitorul album, “Antimaterie”, lansat de casa de discuri independenta Underdog Romania.

Piesa “Meteorologie” va fi lansata joia aceasta pe canalul de YouTube Moon Museum, la ora 21:00, printr-un eveniment public YouTube Premiere. Clipul este semnat de artistul vizual si fotograful Alex Galmeanu, in timp ce directia artistica ii apartine Ioanei Sisea, iar coregrafia Anei Ularu, Andreei Novac.

Oigan (Kumm)

Despre noul single, Ana Ularu declara ca “Ador aerul intim, secret, al piesei. E ceva magic atat de simplu spus, o stare de insomnie fericita si de fuga din lume, de complicitate si complot. Piesa in sine m-a atras, mai departe de aprecierea-mi eterna pentru Oigan ca muzician si ca reprezentat al tribului uman. A trecut foarte mult timp de cand Oigan mi-a propus colaborarea pana la infaptuirea actului muzical – viata, lucru, calatorii, s-au interpus pana cand s-au aliniat energiile si ne-am gasit in studio incercand tot felul de variante. Iertaciune si reverențe, Oigan, dar iata ca am izbandit. Si multumiri.” 

Coregrafia Andreei Novac subliniaza legatura puternica dintre platosa si corp, prin dansul Anei, despre relatia duala dintre interior si exterior. Costumul devenit o a doua piele, un al doilea piept, „a fost, ca de obicei, un personaj excelent, un partener de dialog, intre trup si armura. Alex Galmeanu si cu mine ne jucam cu tot felul de idei, deseori lucrand cu ideea de timp, ritm, muzicalitate, in diverse micro-metraje experimentale, de ani de zile,” a explicat Ana Ularu.

Imaginile clipului au fost de fapt filmate in urma cu sapte ani de Alex Galmeanu si editate de el acum, adaugand melodia creata de Oigan. „Ioana Sisea ma intreba frecvent ce am de gand sa fac cu materialul, iar eu ii tot spuneam ca astept muzica potrivita. E, iata ca muzica potrivita a venit,” explica Alex Galmeanu.

Actrita Ana Ularu are si o cariera muzicala, concretizata din 2010, in trupa Sunday People, unde a scris inclusiv versurile meldoiilor, ca apoi in 2012 sa cante cu Blanoz, inregistrand melodia “No Regrets”, si ulterior o serie de concerte alaturi de Luiza Zan, dar si alti artisti romani, si a fost cu acestia in turnee inclusiv in tara.

Ana Ularu este o prezenta romanesca din ce in ce mai cunoscuta international, cu o cariera care cuprinde numeroase productii internationale.

Actrita a jucat alaturi de Keanu Reeves (“Siberia”), Tom Hanks (“Inferno”), Bradley Cooper si Jennifer Lawrence (“Serena”), dar si intr-o serie de filme internationale care sunt deja cunoscute si publicului roman, ca serialul Alex Rider.

De asemenea, Ana Ularu a jucat si in multe filme romanesti – “Hartia va fi albastra”, al lui Radu Muntean, serialul de televiziune “Cu un pas inainte” (PRO TV), “Sunt o baba comunista”, al lui Stere Gulea, “O vara foarte instabila”, de Anca Damian, “La drum cu tata”, regia Ana Miruna Lazarescu sau “Charleston”, filmul lui Andrei Cretulescu. Iar atunci cand timpul ii permite, o regasim si in spectacole puse in scena de Teatrul Act, cele mai recente productii fiind “O interventie” si “Constelatii”.

Ularu vorbeste limbile romana, engleza, spaniola, franceza si italiana, si, pana acum, a interpretat peste 50 de roluri in filme de cinema si de televiziune, in productii romanesti sau internationale.

Publicul o poate urmari pe Ana in cea mai recenta productie din care face parte, interpretand-o pe Grieta in “Triburile Europei” la Netflix. Filmul este o poveste despre lumea in 2074, in care Europa viitorului a fost separata si distrusa, populatia traieste in triburi, comunitati pe grupe de interese, nu mai exista tarile pe care le stim, nu mai exista Uniunea Europeana.

Citește în continuare