Skip to content

Anamaria Marinca la “Anotimpurile dialogului despre teatru” la Teatrelli de Ziua Mondiala a Teatrului. Evenimentul este disponibil online gratuit

Actrita Anamaria Marinca este invitata lui Octavian Saiu intr-o noua editie a „Anotimpurilor dialogului despre teatru”, care se va difuzata online gratuit chiar de Ziua Mondiala a Teatrului, sambata, pe 27 martie, de la ora 19.00, pe pagina de Facebook a Teatrelli, iar dialogul va fi subtitrat in limba engleza. Dialogul va fi accesibil ulterior si pe site-ul www.teatrelli.com, la sectiunea „Dezbateri”.

„Anamaria Marinca intruchipeaza conditia actorului de teatru si de cinema pentru care nu exista granite de niciun fel: in romana, in engleza, in tacere, are harul de a transmite emotie si bucurie, de a strabate distantele pana la sufletele tuturor spectatorilor. Acest dialog, cu si despre ea, este un dar pentru toti cei care au nevoie de teatru. Adica pentru cei care vor sa viseze la o astfel de primavara,”  descrie  criticul de teatru Octavian Saiu intalnirea online care urmeaza sa se intample.

Anamaria Marinca a crescut inconjurata de arta si a debutat cu serialul „Sex Traffic”, pentru care a castigat Premiul BAFTA pentru Cea mai buna actrita.

Este cunoscuta pentru rolul din „4 luni, 3 saptamani si 2 zile”, in regia lui Cristian Mungiu, castigand o serie de premii pentru interpretare si fiind nominalizata la categoria Cea mai buna actrita la European Film Award, Los Angeles Film Critics Association Award si National Society of Film Critics Award.

Anamaria Marinca a jucat pe scena teatrului Teatrul The Young Vic din Londra in „4:48 Psychosis”(2009), ultima piesa scrisa de Sarah Kane si regizata de francezul Christian Benedetti.

Actrita a avut un rol si in filmul lui Francis Ford Coppola, „Youth without Youth”, iar in 2014 a interpretat alaturi de Brad Pitt si Shia LaBeouf rolul nemtoaicei Irma in drama de razboi „Fury”.

S-a remarcat in peste 12 seriale de televiziune printre care „Midsomer Murders”, „Mars”, „Tin Star” si „Temple”.

Pentru pasionatii de teatru, conversatia transmisa live pe facebook va fi o oportunitate de a vedea la un alt nivel ce inseamna munca din spatele unor productii, fie ca vorbim despre teatru sau film, cum este cazul conversatiei cu actrita Anamaria Marinca. 

Citește în continuare