Skip to content

Soprana Angela Gheorghiu deschide in aceasta seara stagiunea 2021/2022 a Operei din Monte-Carlo. Programul va include lucrari de Bellini, Donizetti, Tosti, Respighi, Schumann, Rachmaninov, Debussy si Tiberiu Brediceanu

Soprana Angela Gheorghiu deschide in aceasta seara, pe 8 octombrie, stagiunea 2021/2022 a Operei din Monte-Carlo, la Salle Garnier, intr-un recital alaturi de pianistul Jeff Cohen.

„Cu vocea sa magnifica si cu prezenta sa scenica electrizanta, Angela Gheorghiu s-a impus ca unul dintre cele mai mari staruri ale scenei de opera de astazi”, titreaza Opera din Monte-Carlo.

Angela Gheorghiu a aparut de-a lungul anilor la Opera din Monte-Carlo de mai multe ori, in opere precum L’amico Fritz (de Pietro Mascagni), La traviata (de Giuseppe Verdi) intr-un turneu in Japonia, intr-o productie regizata de Pier Luigi Pizzi si dirijata de maestrul Richard Bonynge, si Faust (de Charles Gounod), precum si intr-o gala umanitara in beneficiul fundatiei Ramón Vargas, alaturi de tenorul mexican Ramón Vargas si baritonul român George Petean.

Repertoriul va include lieduri si cântece care se vor constitui intr-o veritabila calatorie muzicala intinsa pe parcursul mai multor secole.


„Un recital este intotdeauna un spectacol foarte intim, publicul se concentreaza doar pe vocea insotita de pian. Repertoriul difera de cel al operei si ai nevoie de stiluri si culori diferite pentru fiecare dintre piesele muzicale”, afirma Angela Gheorghiu. 

Programul va include lucrari de Bellini, Donizetti, Tosti, Respighi, Schumann, Rachmaninov, Debussy si Tiberiu Brediceanu, Angela Gheorghiu incluzând de fiecare data arii sau cântece in limba româna in recitalurile si concertele sale din intreaga lume.

 
Sala Garnier a Operei din Monte-Carlo este sold-out pentru acest recital-eveniment, iar accesul publicului se va face pe baza certificatului verde.

Soprana Angela Gheorghiu este un superstar al operei internationale.

Nascuta la Adjud, a absolvit Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, sub indrumarea profesoarei Mia Barbu. Angela Gheorghiu si-a facut debutul international in 1992, la Royal Opera House Covent Garden, in „La Bohème”, la Metropolitan Opera din New York si la Opera de Stat din Viena.

De atunci, Angela Gheorghiu a cântat in toate marile scene din lume, la New York, Philadelphia, Londra, Paris, Milano, Salzburg, Berlin, Barcelona, Tokyo, Roma, Seul, Venetia, Atena, Monte Carlo, Chicago, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Palermo, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Vienna, Shanghai si multe altele.

Pentru cariera sa extraordinara, Angela Gheorghiu a primit mai multe distinctii, printre care La Medaille Vermeille de la Ville de Paris si titlurile de Ofiter al Ordinului Artelor si Literelor si Cavaler al Ordinului Artelor si Literelor, acordate de Guvernul francez.

Angela Gheorghiu este Doctor Honoris Causa al Universitatii de Arte din Iasi, al Academiei de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca si al Universitatii Bucuresti. In 2010, a fost decorata cu Ordinul „Steaua României” in grad de Comandor – cea mai inalta decoratie acordata de catre Presedintia României, iar doi ani mai târziu a primit Medalia „Nihil Sine Deo” din partea Regelui Mihai I al României, pentru promovarea valorilor culturii românesti in strainatate. 

In 2015, Angela Gheorghiu a primit European Cultural Award pentru Muzica, la Dresda, cu ocazia celebrarii a 25 de ani de la unificarea Germaniei.  Anul 2018 i-a adus Angelei Gheorghiu echivalentul Grammy-ului francez, premiul Victoire d’Honneur.

De cateva zile puteti gasi si in librariile din Romania cartea “Angela Gheorghiu, O viata pentru arta:, scrisa in colaborare cu jurnalistul britanic Jon Tolansky

Citește în continuare