Skip to content

Soprana Angela Gheorghiu si compozitorul grec Vangelis Papathanassiou vor lansa „Juno to Jupiter”, al doilea album impreuna. Muzica este insotita de sunete inregistrate la lansarea sondei spatiale Juno.

Angela Gheorghiu si Vanghelis Papathanassiou vor lansa materialul ”Juno To Jupiter” atat in formatul traditional de CD dar si in format digital incepand cu 24 septembrie.

Tema albumului este inspirata din misiunea NASA de trimitere a unei sonde spatiale – Juno – in jurul planetei Jupiter, in scopuri de explorare. Angela Gheorghiu aduce la viata personajul Juno prin vocea inconfundabila care a transformat-o intr-un superstar de opera.

Pentru inceput, un intro al noului album este disponibil online si poate fi ascultat mai jos: „In the magic of cosmos”. Materialul are 17 melodii noi dintre care 3 sunt interpretate de Angela Gheorghiu.

Casa de discuri Decca Records ofera acum posibilitatea de precomanda pentru o editie limitata a albumului aici

Muzica este insotita de sunete inregistrate la lansarea sondei spatiale, captate in interiorul sondei sau in jurul acesteia, asa cum au fost ele transmise inapoi pe pamant. Juno continua sa studieze planeta Jupiter si lunile acesteia, la 365 de milioane de mile departare de Terra. 

”Sunt onorata sa fiu vocea lui Junope acest nou album si sa interpretez inca o data muzica semnata de dragul meu prieten Vangelis, unul dintre cei mai influenti si talentati compozitori din istoria muzicii” spune Angela Gheorghiu. ”Inregistrarile realizate la Paris pentru aceasta lucrare au fost prilej de reintalnire, de bucurie si de impartasire a iubirii pentru muzica, pe care o resimtim amandoi.”

”Juno to Jupiter” este a doua colaborare a Angelei Gheorghiu cu Vangelis, prima avand loc in decembrie 2011, cand Vangelis a compus special pentru soprana din Romania o simfonie (”Hope”) si un duet („Piccola bohème“), ambele interpretate la deschiderea Amfiteatrului Katara din Doha, Qatar.

„M-am gandit sa pun accent pe caracteristicile celor doua zeitati – Jupiter/Zeus si Hera/Juno – care, potrivit Theogoniei grecesti, aveau o relatie speciala. Am simtit ca ar trebui sa-l reprezint pe Zeus/Jupiter doar prin sunet, deoarece legile muzicii sunt cele care transforma haosul in armonie, misca totul si creeaza viata insasi. In cazul Herei/Juno, am simtit nevoia unei voci feminine. Angela Gheorghiu o reprezinta, in aceasta descriere istorica a misiunii pe planeta Jupiter, pe Hera/Juno intr-un mod uluitor.” afirma Vangelis. 

Este al doilea material lansat de Angela Gheorghiu in 2021 dupa cele patru melodii renumite romanesti, interpretate alaturi de prestigioasa Royal Philharmonic Orchestra, dirijata de Gavin Greenaway, compozitor si pianist distins cu premiul Emmy.

Cele patru piese celebre sunt “Sanie cu zurgalai”, “Barca pe valuri”, “Ionel, Ionelule” si “Mai spune-mi ca nu m-ai uitat”, iar melodiile sunt disponibile pe  iTunes, Amazon, Deezer si Spotify.

Conform informatiilor oferite de Royal Opera House, Angela Gheorghiu va fi parte din productia “Tosca”, in stagiunea 2021-2022 iar institutia va oferi publicului larg 11 noi productii, dintre care noi cinci premiere mondiale, cu multi artisti la debut. Puteti asculta cele 4 melodii si afla mai multe din materialul de mai jos.

Oriunde ar fi in lume Angela Gheorghiu vorbeste despre Romania si, in perioadele de mici vacante, se intoarce in tara la casa sa din Bucuresti ca sa-si incarce bateriile si sa ia din energia locului.

Noi vorbim rar despre Angela Gheorghiu ca un ambasador al Romaniei, desi domnia sa isi continua misiunea artistica promovand in mod constant tara si valorile ei, iar intamplarile pe care le povesteste din copilarie sunt indicii despre cum educatorii de astazi ar trebui sa-si insoteasca elevii pe drumul spre educatie. Poate aceasta e calea pentru a fi un bun roman si un viitor ambasador la nivel mondial, prin munca ta.

Mai jos va invitam sa vedeti 40 dintre cele mai spectaculoase aparitii ale sopranei.

Citește în continuare