Skip to content

Animest 2019 aduce filme de animatie din toata lumea in premiera in Romania, masterclass-uri si activitati de week-end pentru copii

Editia a 14-a a Festivalului International de Film de Animatie Animest va avea loc intre 4 si 13 octombrie 2019, in Bucuresti.

Inca din 2006, Animest a prezentat publicului roman filme de animatie autohtone si internationale, inscrise in competitie sau difuzate ca proiectii speciale. Traditia merge mai departe si anul acesta, asa ca Festivalul International de Film de Animatie Animest 2019 se va desfasura intre 4-13 octombrie, in 11 locuri din Bucuresti, printre care Cinema Elvire Popesco, Cinema City – AFI Cotroceni, Opera Comica pentru Copii sau Institutul Cervantes.  

Competitia de filme de animatie este cu atat mai importanta, cu cat, din 2017, scurtmetrajul castigator al trofeului Animest devine eligibil in a fi nominalizat la “Cel mai bun scurtmetraj de animatie”, premiu acordat de Academia Americana de Film. 

Puteti participa la festival cumparand Gold Card, Silver Card sau bilete de proiectie/eveniment 

Biletele si abonamentele Animest 2019 s-au pus deja in vanzare, ele fiind disponibile atat pe Eventbook.ro sau aplicatia Animest, cat si la casele de bilete ale cinematografului Elvire Popesco si Cinemateca Eforie. 

Gold Cardulpermite acces la toate proiectiile si evenimentele si costa 250 lei, Silver Cardulva ofera acces la toate proiectiile din festival, cu exceptia concertelor, evenimentelor speciale si a proiectiei din deschidere si poate fi achizitionat pentru 150 lei, iar celelalte bilete de proiectie difera ca pret in functie de categorie (15 leipentru o proiectie de film, cu exceptia celor din sectiunea Minimest, concerte, proiectia din deschidere sau a evenimentelor speciale, 10 leipentru o proiectie din categoria Minimest, 20 leipentru “Calatoria fantastica a Maronei”, proiectia din deschiderea evenimentului, 45lei biletul pentru Creepy Animation Nightetc.). 

Aiciputeti gasi mai multe informatii atat despre bilete, cat si despre regulile de acces. In plus, organizatorii va recomanda sa verificati inainte de fiecare film sau eveniment datele referitoare la descriere, recomandarile de varsta, subtitrarea in limba romana sau engleza etc. 

Animest include anul acesta 6 sectiuni de concurs, masterclass-uri cu invitati speciali si categorii tematice, de la “Aventura Minimest”, dedicata copiilor, pana la “Trippy, Creepy, Animusic”, o serie de evenimente cinematografice si muzicale intense 

Deschiderea Animest se va face pe 4 octombrie, de la orele 19:30, la Cinema City in Afi Cotroceni cu filmul “Calatoria fantastica a Maronei”,o pelicula despre iubirea neconditionata. 

Competitia de anul acesta include 6 sectiuni, si anume: Scurtmetraj 2019Lungmetraj 2019Film Studentesc 2019Videoclip 2019VR 2019si Film Romanesc 2019

Acestora, li se adauga masterclas-uri interesante si alte evenimente tematice. 

Din seria masterclass-urilor si a prezentarilor speciale amintim de “Making of: Marona” (Anca Damian & Romanian Film Crew), “From Comics to Animation” (Robert Valley),“Estonian Academy of Arts” (guest animation school), “Erotic Animation” – Short Films (interzis minorilor)

“Aventura Minimest”este cel mai bogat program pentru copii, cu filme si ateliere de tot felul, gata sa ii cucereasca pe cei mici, pasionati de lumea filmului. Pe de alta parte, “Trippy, Cremmy, Animusic”reprezinta un fusion de muzica live si proiectii psihedelice si avangardiste. 

Mai multe despre programul complet al Festivalului International de Film de Animatie Animest puteti gasi aici.

Intre 4 si 13 octombrie, “Aventura Minimest” le ofera celor mici sansa de a participa la cel putin unul dintre atelierele pregatite de catre specialisti. 

Atelierul de Stop-Motion va cuprinde 5 intalniri, in perioada 7-11 octombrie, de luni pana vineri, se va organiza la CINETic (in spatele Teatrului National) si se adreseaza copiilor cu varsta cuprinsa intre 8 si 12 ani. Cursul este sustinut de catre Andra Berila, absolventa de regie de film si co-fondatoarea studioului de animatie Skeptic Dog Animation. 

In cadrul acestui curs, copiii vor invata notiuni de baza despre animatie, vor invata sa creeze personaje si povesti prin imagini, sa faca fotografii cu un aparat profesional si sa puna in valoare imaginile, adaugand si sunete. 

Atelierul de Benzi Desenate va avea loc in weekendul 5-6 octombrie si 12-13 octombrie, tot la CINETic. Sambata, cursul este special creat pentru copiii intre 7 si 9 ani, iar duminica pentru cei intre 10 si 14 ani. Atelierul este sustinut de Mihai Ionut Grajdeanu, autor de banda desenata si romane grafice. 

Copiii care vor alege acest atelier isi vor dezvolta imaginatia prin joaca si desen, vor invata sa realizeze o scurta banda desenata, iar creatiile le vor fi incluse intr-o mini revista de benzi desenate Animest 2019. 

Atelierul de Stop-Motion se va desfasura pe 6 si 13 octombrie la Muzeul de Arta Recenta de pe Bulevardul Primaverii, se adreseaza copiilor intre 8 si 12 ani si este tinut de Smaranda Ilie, ilustratoare si designer grafic. 

Cei mici vor invata aici notiuni de baza in animatie, cum sa creeze personaje, cum sa spuna povesti prin imagini sau cum sa faca fotografii cu telefonul mobil. 

In fiecare zi a programului Minimest, printre filmele dedicate copiilor proiectate la Cinemateca Eforie cei mici vor avea ocazia in pauze sa sa se joace si sa isi foloseasca creativitatea in cadrul atelierelor pregatite de Cristina Beatrice Preda.Astfel, timpul dintre doua proiectii va trece mult mai usor, iar copiii vor crea tot felul de lucruri pornind de la personajele din filmele vazute pe marele ecran. 

Detalii, aici

Citește în continuare