Skip to content

Anthony Hopkins si Johnny Flynn vor juca intr-un film despre Nicholas Winton, eroul care a salvat 669 de copii care urmau sa fie deportati in lagarele naziste.

Actorul Johnny Flynn va juca alaturi de Anthony Hopkins in”One Life,” un film care ar putea sa il propulseze in randul actorilor de top de la Hollywood. Fiecare dintre ei il vor interpreta pe bancherul britanic Nicholas George Winton in diferite etape ale vietii sale. 

Sir Nicholas Winton a devenit un erou al Holocaustului la doar 29 de ani. In 1938, inainte de izbucnirea celui de-al Doilea Razboi Mondial, s-a implicat in salvarea a 699 de copii cehi amenintati cu deportarea in lagarele de concentrare naziste ale lui Hitler. I-a plasat in siguranta, in familii adoptive din Marea Britanie, s-a luptat cu nepasarea oamenilor, ostilitatea politica si obstacolele birocratice iar misiunea lui s-a finalizat brusc, cand granitele tarii s-au inchis.

Scenariul dramei „One Life” a fost scris de Lucinda Coxon („The Danish Girl”) si Nick Drake si se bazeaza pe povestea de viata a lui Nicholas „Nicky” Winton.

Flynn il va juca pe Winton ca un tanar care lucreaza in scopuri umanitare, in timp ce Hopkins il va interpreta pe Winton 50 de ani mai tarziu, cand a avut loc o reuniune-surpriza cu micutii deveniti adulti, moment puternic si emotionant surprins in emisiunea TV „That’s Life” de la BBC.

Aisling Walsh, cunoscut pentru „Maudie” si “Elizabeth is Missing”, va regiza filmul despre viata lui Winton.

Iain Canning, Emile Sherman si Joanna Laurie, producatorii lungmetrajului „One Life” au declarat ca, „in ciuda faptului ca nu isi dorea niciodata apreciere pentru fapta sa altruista, totusi trebuie spusa povestea lui Nicky si a celor pe care i-a salvat. A impartasi acest moment istoric cu lumea intreaga este un privilegiu extraordinar. Anthony si Johnny sunt, fara indoiala, oamenii potriviti pentru a aduce la viata scenariul minunat, realizat de Lucinda si Nick despre acest om uimitor”.

Sir Anthony Hopkins a devenit cunoscut odata cu rolurile din „The Silence of the Lambs” (1991) si „The Remains of the Day” (1993).

A jucat recent in productiile „Westworld” de la HBO si „The Two Popes”(Netflix), cat si in aclamatul film „The Father” in regia lui Florian Zeller, alaturi de Olivia Colman. Urmatorul film in care poate fi vazut este „Elyse”, regizat de Stella Hopkins.

Actorul va primi trofeul Tribute Actor Award in cadrul editiei din acest an al Festivalului International de Film de la Toronto.

Muzician si actor, Johnny Flynn si-a creat un nume in industria cinematografica prin diversitatea rolurilor obtinute.

Recent, l-a interpretat pe Mr Knightley in filmul „Emma”, regizat de Autumn de Wilde, o adaptare dupa romanul scris de Jane Austen cu acelasi nume. Flynn a jucat alaturi de Anya Taylor-Joy, Bill Nighy si Josh O’Connor. 

In 2018, a interpretat rolul unui strain misterios si convingator in thrillerul psihologic „Beast”, scris si regizat de Michael Pearce, castigator al premiului BAFTA.

Recent, Flynn a obtinut un rol in portretizarea lui David Bowie in „Stardust”, povestea primului turneu al legendarului artist in Statele Unite si un rol in „The Dig” regizat de Simon Stone pentru Netflix. De asemenea, a fost distribuit pentru interpretarea personajului Dickie Greenleaf alaturi de Andrew Scott in „Ripley”, un noul serial TV.

Nascut pe 19 mai 1909 din parinti germani-evrei care au emigrat in Marea Britanie la inceputul secolului al XX-lea, Sir Nicholas George Winton a fost un bancher si umanitar care a infiintat o organizatie pentru salvarea copiilor cu risc din Germania nazista. 

Winton a lucrat neobosit, gasind case pentru 669 de copii din Cehoslovacia si a aranjat trecerea lor in siguranta in Marea Britanie, inainte de izbucnirea celui de-al Doilea Razboi Mondial. Aceasta operatiune de salvare a fost cunoscuta mai tarziu sub denumirea de Czech Kindertransport. 

In 1988, sotia sa a descoperit in podul casei un album care continea o multime de documente, inclusiv numele copiilor salvati.

Povestea sa a facut incojurul lumii dupa aparitia in emisiunea TV „That’s Life” difuzata la BBC in 1988, unde s-a reunit cu o parte din copiii salvati, peste 370 dintre ei nu au mai fost gasiti.

In 2003, Winton a primit Ordinul Cavalerului de la Regina Elizabeta a II-a pentru serviciile aduse umanitatii. Pe 28 octombrie 2014, a primit distinctia cea mai inalta a Republicii Cehe, Ordinul Leului Alb (clasa I), de catre presedintele ceh Miloš Zeman. 

Sir Nicholas s-a stins din viata in 2015, la varsta de 106 ani.

Citește în continuare