Skip to content

Un videoclip cu Anthony Hopkins a devenit viral dupa ce actorul in varsta de 85 de ani a improvizat la pian in lobbyul unui hotel. Muzica i-a fost prima pasiune din copilarie, mama lui dorind sa il faca pianist de concert.

In ultimii ani, Anthony Hopkins a devenit o senzatie pe retelele de socializare datorita modului in care isi traieste viata cu bucurie in fiecare zi. Un videoclip recent postat de celebrul actor pe contul lui de Instagram a ajuns viral, reusind sa ii surprinda pe cei mai tineri care nu stiau despre talentul lui muzical.

In varsta de 85 de ani, Sir Anthony Hopkins are peste 190 de credite de actorie in portofoliu  si este unul dintre cei mai cunoscuti actori ai vremurilor noastre. In afara platoului de filmare, actorul nu este nici pe departe la fel de terifiant ca rolurile iconice pe care le-a interpretat pe micul si marele ecran. Dimpotriva, este un artist simpatic care ofera un exemplu minunat de mentalitate la batranete.

Recent, Hopkins a uimit personalul unui hotel cu o prestatie improvizata la pian, momentul fiind inregistrat si distribuit pe Instagram.

In timpul liber, Hopkins este un muzician pasionat, atat in calitate de pianist, cat si de compozitor. Astfel, de-a lungul timpului a mai postat pe retelele de socializare inregistrari cu el cantand la pian.

In clipul postat recent pe Instagram, Hopkins a oferit oaspetilor si angajatilor hotelului in care se afla un mic concert la pian pe care l-a distribuit pe Instagram cu un mesaj simplu: „cand holul gol al unui hotel este locul perfect.” Dupa ce spectacolul sau se incheie, Hopkins multumeste publicului, care ii intoarce aprecierea prin aplauze.

Hopkins are peste 4,4 milioane milioane de urmaritori pe Instagram pe care ii surprinde constant prin energia lui molipsitoare. Majoritatea comentariilor il apreciaza ca un exemplu de urmat.

Actorul si-a creat contul de Instagram in 2016 insa a devenit popular in perioada de izolare a pandemiei cand a postat un videoclip  in care ii canta o serenada pisicii sale Niblo. De atunci, contul lui a devenit o sursa de buna dispozitie si inspiratie in care posteaza momente muzicale, dansuri vesele si picturile intens colorate.

Legatura lui cu muzica are radacini din copilarie cand mama lui isi dorea sa-l pregateasca pentru a deveni pianist de concert. A vorbit de mai multe ori in interviuri despre aceasta pasiune a lui: „Muzica a fost prima mea dorinta, prima mea dorinta – si apoi am devenit actor”.

„Am scris o piesa in 1957, cand aveam 20 de ani… era un fel de evocare. Totul a fost improvizat; chestia a durat aproximativ 10 minute. in cele din urma, insa, am renuntat la aceasta ambitie.”, a declarat actorul pentru Gramophone Magazine.

In ciuda inclinatiei spre actorie, legatura sa cu muzica a gasit o cale de a ajunge pe marele ecran. In 1994, si-a facut debutul regizoral cu August, pentru care a scris si coloana sonora. De asemenea, a vorbit despre modul in care muzica l-a ajutat sa-si gaseasca o cale de acces in rolurile sale: „L-am ascultat pe Copland tot timpul cand ma pregateam sa il interpretez pe Richard Nixon in film”.

De fapt, in studentie si-a dorit sa devina compozitor si a obtinut o bursa la facultatea de muzica si teatru. De acolo a ajuns sa fie student la actorie si a ramas pe linia respectiva. 

Desi realizarile sale muzicale nu se pot compara cu modul in care a excelat in actorie — doua premii Oscar, patru premii BAFTA, doua premii Primetime Emmy, un premiu Olivier —, Hopkins a lansat un album de muzica clasica intitulat „Composer” in 2012 si a ajuns pe locul 75 in topurile britanice cu primul sau single „Distant Star” pe care il puteti asculta mai jos.

In 2011, André Rieu a lansat un vals intitulat „And the Waltz Goes On” pe care Hopkins l-a compus in 1964, la varsta de 26 de ani. Actorul nu a auzit inregistrarea pana cand Rieu nu a lansat-o direct pe scena unui concert sustinut la Viena. Melodia s-a bucurat succes si a dat titlul albumului lui Rieu, poate fi ascultata mai jos.

Actorul a marturisit intr-un interviu acordat in 2020 mai multe detalii despre cum s-a indragostit de pictura si a ajuns sa lucreze constant zilnic la tablourile sale care sunt foarte apreciate.

Interesul pentru pictura l-a avut inca din copilarie cand, la 5 ani, a inceput sa faca mici schite.

Nu are studii de desen sau pictura si artisti mari i-au spus ca ar fi bine sa nu devina academic pentru ca spiritul sau liber e foarte prezent in lucrari si ii asigura originalitatea. Hopkins are insa o cultura vizuala foarte solida si spune ca munca sa in pictura este influentata de pictori ca L.S. Lowry, Francis Bacon, Lucien Freud, Francis Picabia sau Maxfield Parrish.

Hopkins care l-a interpretat pe Picasso in filmul “Picasso, artist si demon” in 1996 a povestit de mai multe ori cat de mult i-a placut sa se aproprie prin actorie de lumea picturii. Atunci a descoperit cat de mult aprecia esenta frumusetii Picasso si spiritul, energia pe care o emana frumusetea si simetria chipurilor umane. La momentul campaniei de promovare a filmului, Hopkins povestea ca descoperise o poveste despre cum Picasso si-a dus o iubita foarte tanara in salonul de spital unde era o femeie in varsta muribunda care avea trupul aproape descompus de ani si boala. Cand tanara a protestat, Picasso i-a spus “poetul spaniol Casagemas a scris carti despre frumusetea acestei femei in tineretea ei. Uita-te la ea si apreciaza ce ai acum”.

Cunoscut pentru rolurile din „Tacerea mieilor”, ”The Remains of the Day”, „Amistad”, „Howard’s End”, „Bram Stoker’s Dracula”, „Legends of the Fall” si „Nixon”, Hopkins s-a remarcat in perioada pandemiei cu rolul din „The Father” pentru care a castigat al doilea Oscar din cariera.

Citește în continuare