Skip to content

Aparitii emotionante la Cannes: Catherine Deneuve, recuperata dupa un AVC, Isabelle Adjani, Vanessa Paradis. Filmul lui Radu Muntean poate fi vazut in aceasta seara.

Cea de-a 74 editie Cannes e in plina desfasurare si primul week end a insemnat prezenta catorva personalitati franceze cu impact major in cinematografia mondiala – Isabelle Adjani, Catherine Deneuve, unele pe care publicul nu le-a vazut de multa vreme, dar si glam-ul adus de Hollywood prin personalitati ca Sean Penn sau Oliver Stone.

Din partea Romaniei, regizorul Radu Muntean a aparut alaturi de actritele Maria Popistasu si Ilona Brezoianu pe covorul rosu. In seara aceasta (duminica) vor avea premiera lungmetrajului „Intregalde”.

”Intregalde” a fost selectionat in sectiunea Quinzaine des Réalisateurs de la Cannes, este cel de-al saptelea lungmetraj semnat de Radu Muntean si a doua participare la Quinzaine, dupa ce in 2008 a facut parte din selectie cu filmul ”Boogie”. Alaturi de Maria Popistasu, Ilona Brezoianu si Alex Bogdan, din distributia filmului ”Intregalde” fac parte si Luca Sabin, Toma Cuzin, Carmen Lopazan si Gabor Bondi.

Cu un scenariu semnat de Radu Muntean, Alexandru Baciu si Razvan Radulescu, filmul spune povestea a trei prieteni care se afla intr-o excursie umanitara de sfârsit de an. Calatorind intr-un jeep pe drumurile de munte neasfaltate ale satului Intregalde, intâlnesc un batrân singur pe care incearca sa-l ajute sa ajunga la gaterul unde pretinde ca lucreaza. Când masina lor ramâne blocata intr-un sant in padure, gaterul se dovedeste a fi abandonat si sunt nevoiti sa petreaca noaptea impreuna cu batrânul senil, ideile lor despre empatie si generozitate incep sa fie puse la indoiala.

Unul dintre cele mai asteptate filme a fost cel al lui Paul Verhoeven, “Benedetta”, o poveste de dragoste dintre doua calugarite catolice, in Toscana anilor 1600.

Regizorul olandez a generat intotdeauna multe controverse cu filmele sale de la Total Recall, Basic Instinct sau, mai recent, Elle.

Publicatiile de specialitate spun ca, sub paravanul multor secvente de sex, filmul vorbeste despre coruptia din Biserica Catolica si are puterea de a deveni un manifest, unul dintre cele mai importante filme ale anului.

Filmul lui Sean Penn – “Flag Day” –  in care e regizor, dar si actor intr-un rol mic, o are in rolul principal pe fiica sa, Dylan Frances Penn. Alaturi de ea Matt Damon. 

“Flag Day” se bazeaza pe memoriile lui Jennifer Vogel, fiica unui hot de banci care isi doreste sa devina jurnalista.  Productia a fost ceva mai bine primita decat precedentul film regizat de Penn care a fost la Cannes, “The Last Face” (in 2016), si il mai are in distributie si pe Hopper Penn, celalalt copil al lui Sean.

 Bigger Than Us, un documentar de lung metraj, realizat cu participarea lui Marion Cotillard, spune povestea unei tinere care lupta pentru drepturile omului, libertatea de exprimare si accesul la educatie si alimentatie.

E un film care vorbeste despre puterea si influenta generatiilor care vin pentru a schimba lumea in mai bine, pentru o dezvoltare sociala sustenabila bazata pe empatie

Regizoarea franceza Emmanuelle Bercot se reintoarce la Cannes cu  o poveste inspirata de o intamplare reaa, o poveste mama (Catherine Deneuve) – fiu (Benoit Magimel), cu fiul aflat in negarea unui cancer terminal, si cu un medic ( Gabriel Sara) care impreuna cu asistena sa ( Cecile de France) incearca sa faca cat mai lina perioada de acceptare pentru cei doi.

Premiera filmului a oferit si aparitia emotionanta pe covorul rosu a lui Catherine Deneuve, recuperata dupa un accident cerebral, dar si prezenta surpriza a lui Isabelle Adjani care n-a mai aparut in public de foarte multa vreme.

Oliver Stone ‘Flag Day’ premiera

Citește în continuare