Skip to content

Apple lanseaza o noua aplicatie dedicata muzicii clasice, Apple Music Classical. Peste cinci milioane de piese clasice si contemporane vor fi disponibile

Dupa achizitia din 2021 a Primephonic, un serviciu de streaming muzical axat pe piese clasice, Apple lanseaza acum un produs dedicat, Apple Music Classical.

Din informatiile care au aparut in presa, catalogul Apple Musical Classical va cuprinde zeci de ani de piese clasice de la Beethoven, Ceaikovski, Liszt si chiar compozitori si muzicieni mai moderni. 

In total, peste cinci milioane de piese vor fi disponibile, inclusiv mii de „albume exclusive”. In plus, utilizatorii pot asculta in flux melodii de pana la 192 kHz/24  pentru o experienta complet captivanta. 

Pe langa experienta de ascultare, utilizatorii vor primi si biografii si informatii extra, ca sa poata intelege legaturile din muzica clasica. Presa de specialitate mentioneaza ca exista in acest moment 700 de liste de redare la dispozitia utilizatorilor.

Apple a creat aplicatia dupa modelul Apple Music, cu doar patru butoane – Asculta acum, Rasfoieste, Biblioteca si Cautare.

Platforma va fi disponibila pe 28 martie pentru toti utilizatorii de iPhone cu iOS 15.4 sau o versiune ulterioara, iar cei cu abonament Apple Music vor avea acces complet. O versiune pentru Android este in prezent in lucru.

Apple Music s-a lansat in 2015, insa pana acum grupul a facut putine achizitii pentru a-si extinde serviciile, cea mai importanta fiind achizitia in 2018 a Shazam, aplicatia care-i lasa pe clienti saidentifice cantecele si sa le adauge pe listele lor de melodii.

Despre achizitia aplicatiei Primephonic, co-fondatorul si CEO-ul companiei Thomas Steffensa explicat ca „Artistii adora serviciul Primephonic si ceea ce am facut cu muzica clasica, iar acum avem capacitatea de a ne alatura celor de la Apple pentru a oferi cea mai bunaexperienta unor milioane de ascultatori. Ajungem sa aducem muzica clasica in mainstream si saconectam o nouageneratie de muzicieni cu urmatoarea generatie de public”.

Potrivit informatiilor aparute in presa, , serviciul Primephonic a fost lansat in 150 de tari, iar majoritatea utilizatorilor au varsta de 55 de ani, sunt foarte educati si instariti.

Apple promite o experienta deosebita pasionatilor de muzica clasica si, in acelasi timp, promite ca o parte dintre melodii vor fi disponibile la o calitate ridicata, in format lossless.

Citește în continuare