Skip to content

Apple Music ofera versurile melodiilor preferate. Platforma de muzica creeaza o scena online pentru karaoke

Pentru petrecerile de sfarsit de an si nu numai, Apple Music a lansat optiunea de a vedea versurile melodiilor preferate, astfel incat orice ascultare sa devina un motiv de karaoke.

Prin Apple Music Sing, utilizatorul are posibilitatea de a ajusta vocea unei melodii si are si afisajul de versuri ritm cu ritm, iar ambele se bazeaza pe biblioteca de melodii a platformei, fiind astfel o invitatie la karoake.

Inginerii Apple care lucreaza la platforma au rafinat versurile, fiecare silaba fiind analizata si aducand informatii inclusiv despre alte voci dintr-o melodie, astfel incat experienta sa fie cat mai placuta. De exemplu, pentru duete, versurile trec din partea stanga a ecranului la dreapta, in functie de cine canta, ceea ce face mai usoara anticiparea timpului.

Apple Music ofera in acest moment peste 50 de liste de redare care variaza de la genuri precum pop si country pana la diferite alte teme.

Lansarea optiunii Apple Music Sing va fi disponibila pentru modelele iPhone, iPad si Apple TV la sfarsitul acestei luni.

O caracteristica noua si diferita de alte platforme de streaming de muzica este ca superfanii pot descoperi daca se afla in top 100 de ascultatori ai artistului sau genului lor preferat.

Totodata, platforma le permite utilizatorilor sa vada si sa auda diagrame cu melodiile, albumele, artistii si listele de redare preferate din ultimul an, precum si numarul total de minute ascultate.

Apple Music a inregistrat 100 de milioane de melodii in serviciul de streaming in 2022, mai mult decat cele 80 de milioane de melodii ale YouTube Music, cele 82 de milioane de melodii si podcasturi Spotify si cele 90 de milioane de melodii ale Amazon Music.

Ideea de karaoke a aparut in barurile din Japonia in anii 70 pentru a distra clientii.

Karaoke provine din limba japoneza si inseamna „orchestra goala”, o combinatie intre cuvintele „kara” (de la „karappo” care inseamna „gol”) si „oke” (de la „okesutura”, care insemana „orchestra”).

Inventatorul karaoke-lui este Daisuke Inoue, un muzician japonez, care a facut cunoscut aparatul de karaoke incepand cu anul 1971. Marea realizare a acestuia a fost ca a facut accesibila aceasta distractie prin intermediul unei masinarii – concept deja utilizat inca din 1930 prin jukebox-urile pentru care plateai sa asculti muzica.

La inceput, nimeni nu a vrut sa ii cumpere sau sa il lase sa fie folosite gratuit in baruri si cluburi aceste masinarii de karaoke, insa acestuia i-a venit ideea sa angajeze hostese, fete frumoase cu voce placuta, care sa cante si astfel sa atraga clienti, lucru care s-a si intamplat.

Din pacate, Daisuke Inoue nu si-a inregistrat patentul pentru masinaria de karaoke in registrul inventiilor, asadar nu a putut beneficia de recompensele financiare pe care le putea avea datorita popularitatii ulterioare a produsului.

Citește în continuare