Skip to content

(audio) Trupa U2 a cantat Stairway to Heaven si a donat 200.000 de euro la un concert live spectaculos in sprijinul tehnicienilor de scena irlandezi care au ramas fara locuri de munca.

“Songs from an empty room”  a fost o miscare de sustinere fara precedent, care a implicat inclusiv presedintele Irlandei si care a reunit aseara cele mai mari trupe irlandeze.

Pentru mai mult de doua ore, au fost transmise la televiziunea RTE2 performantele unora dintre cei mai importanti muzicieni irlandezi care au cantat in salile goale din Dublin, Cork, Limeric.

Printre cele mai emotionante momente a fost cel al chitaristul trupei Cranberries, Noel Hogan, care a cantat o versiune a piesei Linger  alaturi Danny O’Reilly, liderul trupei Corona.

Noel Hogan The Cranberries

Astazi, pe contul de Instagram al trupei U2, Bono si The Edge au cantat cateva masuri din Stairway to Heaven, piesa celor de la Led Zeppelin, spunand ca e o piesa pe care si-au promis ca nu o vor canta niciodata.

Baietii de la U2 au justificat alegerea lor prin faptul ca oriunde au mers in lumea asta in turneu cu trupa, au intalnit un tehnician care in sala canta acordurile acestei piese sperand ca poate o canta mai bine decat originalul. “Si poate ca unii chiar o cantau mai bine”, a spus Bono razand.

Aici ii puteti auzi pe Bono si The Egde cantand Stairway to Heaven

Trupa a donat de aseara 200.000 de euro in conturile Minding Creative Minds si Association of Irish Stage Technicians (AIST) Hardship Fund care sprijina familiile tehnicienilor de scena care nu mai au locuri de munca in acest moment din cauza pandemiei.

Presedintele Irlandei Michael D Higgins a intervenit printr-un mesaj video in timpul transmisiei, laudand eforturile muzicienilor de a fi alaturi de echipele lor.

“Acest eveniment live arata inca o data importanta muzicii care vine din Irlanda catre toata lumea”, a spus presedintele Higgins in mesajul sau aratand ca in impactul pandemiei asupra industriei muzicale e aproape de o catastrofa, dar atragand atentia ca e nevoie de unitate pentru a depasi greutatile.

Presedintele a subliniat si ca evenimentele culturale transmise online in aceste vremuri au fost si sunt o supapa de relaxare si incarcare emotionala pentru toata lumea.

Citește în continuare