Skip to content

(video) Alice, spectacolul companiei B Dance, vine la Bucuresti in iunie la Intalnirile JTI. Alice in tara minunilor descopera maiestria zen, intr-un spectacol cu costume haute couture si o coregrafie uluitoare.

Compania B. Dance vine in premiera in Romania, la cea de-a XXV-a editie a Intalnirilor JTI, cu spectacolul „Alice”, in 20 si 21 iunie, de la ora 19.30, la Teatrul National Bucuresti

Spectacolul ajunge in 24 si 25 iunie, ora 20:00, la Centrul cultural Ion Besoiu, in cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS).

Mai jos puteti vedea cateva imagini spetaculoase din acest show, o montare care va aminteste de Cirque du Soleil, intr-o poveste magica spunsa cu eleganta asiatica

„Alice” a aparut ca urmare a colaborarii B. Dance, din Taipei, condusa de coregraful Po-Cheng Tsai, cu compania Tanz Luzerner Theater, coordonata de Kathleen McNurney. Spectacolul reimagineaza opera literara clasica plasand-o intr-o lume fantastica, la confluenta cu maiestria Zen.

Potrivit paginii oficiale a B. Dance, spectacolul atrage cu o coregrafie uluitoare, costume haute couture si o scenografie eleganta, intr-o „tara a minunilor” cu o atmosfera stranie si profund psihologica. Un labirint de oglinzi, proiectii artistice si desene cu cerneala in alb-negru unesc poezia si basmul, precum si cultura occidentala si cea orientala.

„Dansul lui Po-Cheng Tsai este foarte dinamic. Combina stilurile de dans din Asia de Est cu dansul contemporan occidental, balet, hip hop, jazz, tai chi, arte martiale, kung fu, dans popular chinezesc. […] Acrobatiile completeaza piesa: picioarele se misca ca niste bricege ascutite, apoi din nou ca niste valuri curgatoare”, scrie Luzerner Zeitung despre „Alice”.

Coregraful Po-Cheng Tsai a absolvit Universitatea Nationala de Arte din Taipei in 2009. In urma studiilor, a fondat B. DANCE si si-a gasit propriul limbaj si estetica coregrafica. Artistul combina miscarile traditionale asiatice, artele martiale si dansul contemporan, fortand limitele pentru a aduce laolalta misticismul si fantezia orientala in spectacole emotionante, accesibile publicului. Po-Cheng Tsai a fost desemnat Coregraful anului 2018 de revista germana Tanz.

In 2019, B. Dence a primit premiul Mervyn Stutter „Spirit of the Fringe” in cadrul Festivalului Fringe de la Edinburgh. Premiat de mai multe ori in cadrul unor concursuri coregrafice internationale, Po-Cheng Tsai a creat coregrafii si pentru companii de dans renumite, precum Introdans, Tanz Luzerner Theatre, Gauthier Dance, Cloud Gate 2, Bern Tanzcompagnie si La Veronal.

„Suntem incantati ca Intalnirile JTI aniverseaza un sfert de veac. Asa cum declara respectatul critic Dumitru Avakian, seria de evenimente sub egida Intalnirilor a adus „consistenta vietii noastre artistice”. Am reusit, alaturi de colaboratorii nostri pe termen lung, Valerian Mares, presedintele Fundatiei Art Production si Silvia Ghiata, o autoritate incontestabila in lumea dansului, sa fim printre putinii sustinatori ai acestui gen artistic si sa aducem in tara, an de an, spectacole premiera sau companii care, altfel, nu s-ar fi aflat in fata publicului iubitor de dans din Romania. Fiti alaturi de noi si la aceasta editie de colectie, cea de-a XXV-a a Intalnirilor JTI!”, a declarat Gilda Lazar, director Corporate Affairs si Comunicare JTI Romania, Moldova si Bulgaria.

Biletele se gasesc la Casa de bilete a Teatrului National Bucuresti si online in retelele Eventim.ro si Bilet.ro.

Citește în continuare