Skip to content

Balenciaga a lansat noua colectie printr-un joc video disponibil gratuit. Actiunea din „Afterworld” are loc in anul 2031.

Dupa cateva sezoane in care a condus lumea modei prin noi tendinte iesite din comun care initial au socat, speriat si ulterior au fost preluate de majoritatea brandurilor dedicate adolescentilor si tinerilor, Balenciaga continua seria de aparitii inedite prin lansarea noii colectiii sub forma unui joc video.

Jocul se numeste „Afterworld: the Age of Tomorrow” si prezinta un viitor aproape post-apocaliptic. Desi fiecare tinuta apare sub forma unui jucator-erou, jocul nu include actiuni eroice sau un traseu narativ.

Demna Gvasalia, directorul creativ Balenciaga, s-a transformat dintr-un designer de moda in designer de jocuri video si a motivat transformarea ca o adaptare la conditiile pandemiei: „Urasc ideea filmelor de moda. Am inceput sa lucram la el in aprilie, in momentul in care am inteles ca showurile de moda nu vor mai exista”.

Jocul isi are actiunea in anul 2031 si prezinta colectia pentru toamna 2021 intr-un viitor distopian care incepe cu alegerea unui „luptator”. Ulterior, jucatorul trece prin diferite zone gandite de Gvasalia si echipa Balenciaga, incepand cu un magazin gandit sub forma unui labirint.

Narativul jocului este inspirat din trecutul mitologic si din viitorul proiectat in ultimii ani de jocuri precum Fortnite.

Noua colectie include referinte la logoul PlayStation 5, o jacheta de astronaut reinterpretata, cu sigla NASA si diferite piese care formeaza o armura metalica de inspiratie medievala.

Unul dintre noile tricouri Balenciaga include un mesaj adresat direct problematicii de interes pentru adolescenti: „cand voi termina cu acest tricou, il voi dona”.

Jocul Balenciaga incepe aici. Pe site veti gasi si lookbook-ul colectiei in intregime.

Jocul Balenciaga vine la cateva saptamani dupa ce Gucci si-a prezentat noua colectie sub forma unui festival de film iar Burberry a folosit o platforma folosita de gameri pentru lansarea noilor piese vestimentare.

In ultimul an, pe masura ce a inceput sa dispara ideea lansarii unei colectii vestimentare sub forma unei defilari de moda, brandurile de lux s-au reorientat spre concepte noi de promovare. Unul dintre cele mai folosite este „gamification” care marcheaza parcursul de promovare al unui produs sub forma unui joc video in care exista provocari si recompense.

Recent, Gucci a lansat un festival de moda in care a promovat 15 branduri independente, emergente conduse de tineri creativi. La finalul acestuia, a lansat o noua colectie. Tot in aceasta toamna, Gucci a lansat aplicatia „Sneakers Garage” dedicata pantofilor sport prin care utilizatorii pot incerca incaltamintea printr-o tehnologie care foloseste Realitatea Augmentata.

Lumea modei se indreapta treptat dar sigur spre realitatea virtuala. Louis Vuitton si Valentino si-au lansat piese din noile colectii prin jocuri populare precum Animal Crossing si League of Legends.

Pe langa aplicatiile si jocurile Gucci, Louis Vuitton, Valentino, alte branduri de lux au inceput sa foloseste modele digitale in locul supermodelelor care defilau pe podium. Una dintre tendintele principale ale viitorului vor fi hainele digitale care vor fi cumparate sub forma unui model 3D si purtate strict in imagini.

Dior a lansat o serie de filtre de Instagram prin care utilizatorii aplicatiei pot incerca noua colectie de ochelari de soare. Gucci a lansat noua linie sportiva prin jocul Tennis Clash iar Moschino a creat o colectie capsula pentru „The Sims”.

Citește în continuare